MP:n cup-taival jäi alkulohkoon — Testimies Wilkson onnistui maalinteossa Joensuussa

Kehno alku kostautui varamiehiselle MP:lle Joensuun Jippoa vastaan.

Juha Pitkänen

MP:n Leevi Leinonen ja Wilkson onnistuivat kertaalleen murtamaan Joensuun Jipon puolustuksen Suomen cupin ottelussa.
MP:n Leevi Leinonen ja Wilkson onnistuivat kertaalleen murtamaan Joensuun Jipon puolustuksen Suomen cupin ottelussa.

Mikkelin Palloilijoiden taival Suomen cupin Kakkosen cupissa jäi kahden ottelun mittaiseksi. Joensuun Jippo oli alkulohkon toisessa ottelussa parempi maalein 3—1 (2—1).

MP:n saldoksi alkulohkossa jäi yksi tasapelipiste, joka tuli viime viikonloppuna Lappeenrannan Pepon vieraana. Pepo ja Jippo ratkaisevat lohkon voittajan ja jatkoonmenijän ensi viikonloppuna.

— Kyllä meillä selkeä tavoite oli cupissa mennä jatkoon, joten emme näistä peleistä saaneet sitä, mitä haimme, MP:n valmentaja Janne Wilkman sanoi.

Olosuhteiden vuoksi Joensuussa pelattuun kotiotteluunsa MP joutui pahasti varamiehisenä. Flunssa pudotti puolet Pepo-ottelun avauskokoonpanosta, joten Wilkmanilla riitti parsimista ennen ottelua.

— Kyllähän poissaoloja on ollut joskus, mutta en ole tällaiseen tilanteeseen aiemmin joutunut. Viimeinen poissaolo tuli aamuseitsemältä, kun flunssa on kiertänyt joukkueessa, Wilkman ihmetteli.

Nuorille peliaikaa

Muun muassa hyökkääjä Olli Kilpeläinen pelasi ottelun topparina. MP:n kokoonpano Joensuussa oli muutenkin varsin nuorisopitoinen.

— Cupissa näimme paljon nuorten miesten otteita ja he saivat kokemusta aikuisia vastaan pelaamisesta. Jipon joukkue oli aika pitkälle se, jolla he pelaavat kesällä. Nuoret esiintyivät lupaavasti, kertoi Wilkman.

MP:n maalin Joensuun Rantakylän upouudessa jalkapallohallissa teki brasilialainen Wilkson. Wilkson on harjoitellut MP:n mukana viikon verran.

— Hyökkääjä on tietysti tehnyt osuutensa, kun tekee maalin. Wilkson on mielenkiintoinen pelaaja mielenkiintoisilla ominaisuuksilla, luonnehti Wilkman.

MP etsii kokoonpanoonsa hyökkääjää lopettaneen Miikka Oinosen tilalle. Wilkson antaa lisää näyttöjä ensi viikonloppuna, kun MP kohtaa Jyväskylässä JJK:n.

— Sopeutuminen vie aina aikansa, kun pelaaja saapuu uuteen paikkaan. Nyt hän saa toisen harjoitusviikon alle, Wilkman kertoi.