Vilma Viitasen menestysputki jatkui – Rovaniemeltä tuliaisina aikuisten Suomen mestaruus

Viitanen löi loppuottelussa Marjut Laustin kaikin tuomariäänin.

Lehtikuva / Jouni Porsanger

Vilma Viitanen (punaisissa) otteli hallitun voiton Marjut Laustista.
Vilma Viitanen (punaisissa) otteli hallitun voiton Marjut Laustista.

Mikkelin Nyrkkeilijöiden Vilma Viitanen onnistui täydellisesti ensimmäisissä aikuisten SM-kilpailuissaan. Viitanen, 19, voitti 57-kiloisten Suomen mestaruuden.

Finaalissa Viitanen kohtasi Nokia Boxing Clubin Marjut Laustin. Viitanen oli finaalissa parempi puhtaasti tuomariäänin 5–0.

– Hieno viikonloppu. Vilma otteli todella hyvin. Liike oli hyvää ja vastaiskut osuivat aivan nappiin. Vilma on jo kokenut ottelija nuoresta iästään huolimatta, valmentaja Panu Immonen iloitsi.

Kokenut Lausti on yksi Suomen arvostetuimmista naisnyrkkeilijöistä ja viime vuoden Suomen mestari.

– Hieno fiilis totta kai, kun sain jatkoa juniorivuosille. Voitin silloin jokaisena vuonna mestaruuden ja nyt aikuisissa, Viitanen kertasi.

Syömään ja Mikkeliin

Mestaruutta Viitanen totesi juhlivansa aluksi ruokapöydän ääresä.

– Nyt kun kisat on ohi, niin mennään syömään hyvin. Sitten tulenkin pitkästä aikaa Mikkeliin vanhempien luo käymään, joten tässä se menee rentoutuessa, Tampereella nykyisin asuva Viitanen sanoi.

Viitanen selvisi arvonnasta suoraan lauantain semifinaaleihin. Vastaan asettuneen Lapin Lukon Kati Ylivirran Viitanen löi hajaäänin 4–1.

– Vastustaja tuli kovaa päälle, mutta Vilma pystyi liikkuvuudellaan ottamaan ottelun haltuun. Pieni tauko näkyi, kun kaikilla on ollut pitkä tauko otteluista koronaviruksen vuoksi, Immonen kertoi.

Viitanen ehti hakea ottelutuntumaa ennen Rovaniemen SM-kisoja Forssasta.

– Edellinen kova ottelu oli kuitenkin keväällä. Rutiinini nyrkkeilijänä on jo sen verran vahvaa, että se tulee esiin nopeasti, ruoti Viitanen.

Panu Immonen

Kun Rovaniemellä ollaan, kävi nyrkkeilyn SM-kilpailujen palkintojenjaon suorittamassa Joulupukki. Vilma Viitanen voitti 57-kiloisten Suomen mestaruuden lyömällä Marjut Laustin. Pronssimitalit menivät Kati Ylivirralle ja Riikka Niemelle.
Kun Rovaniemellä ollaan, kävi nyrkkeilyn SM-kilpailujen palkintojenjaon suorittamassa Joulupukki. Vilma Viitanen voitti 57-kiloisten Suomen mestaruuden lyömällä Marjut Laustin. Pronssimitalit menivät Kati Ylivirralle ja Riikka Niemelle.

Puhdas ottelusaldo

Viitanen on otellut aikuisten sarjoissa tällä kaudella kuusi ottelua ja voittanut ne kaikki.

Viitanen voitti Laustin toiseen kertaan. Keväällä Viitanen kohtasi Laustin Helsingin GeeBee-turnauksen 60-kiloisten sarjan semifinaalissa ja vei kohtaamisen tuolloin myös tuomariäänin 5–0.

– Tuolloin olin vielä vähän puolikuntoinen ja väsyin ottelun edetessä. Nyt ottelu oli paljon helpompi, Viitanen vertasi.

Arvostetun turnauksen finaalissa Viitanen voitti venäläisen Nune Asatrianin hajaäänin 3–2.

GeeBee-turnaus ehdittiin käydä juuri ennen koronavirusepidemian alkua. Kilpailuihin tuli pitkä tauko.

– Kaikki kansainväliset kisat ja leirit jäivät väliin, joten olen harjoitellut normaalisti kotisalilla.