Näe Kuismala vielä kerran sarjapelissä

MP kohtaa sarjakauden viimeisessä ottelussaan FC Vaajakosken.

Mari Koukkula

Antti Kuismalalla on takanaan pitkä ja komea jalkapalloura.
Antti Kuismalalla on takanaan pitkä ja komea jalkapalloura.

Jalkapallon Kakkosen sarjapelit päättyvät tänään, mutta MP:n osalta kausi jatkuu vielä lauantain jälkeenkin ainakin yhdellä pelillä, kun mikkeliläiset selvittivät tiensä jalkapallocupin 4. kierrokselle.

Mikkeliläiset kohtaavat sarjan päätöskierroksella jyväskyläläisen FC Vaajakosken kotipelissä urheilupuistossa. Ottelu jää myös MP:n maalivahdin Antti Kuismalan viimeiseksi sarjapeliksi, sillä Kuismala päättä pitkän peliuransa tähän kauteen.

— Se varaus vielä jätetään, että Antti nähdään maalilla vielä cupissa, mutta sarjapelit loppuvat FCV-peliin, MP:n päävalmentaja Ilkka Mäkelä sanoo.

Mäkelän mukaan Kuismalan mahdollinen pelaaminen cupissa riippuu arvonnan tuloksesta. Seuraavan kierroksen otteluparit arvotaan maanantaina. Tämän vuoden puolella pelataan vielä kaksi kierrosta.

— Antilla on takanaan huikea ura. Kesällä hänelle tuli 20 vuotta täyteen aikuisten sarjoissa ja kun junioripelit lasketaan mukaan on hänellä 30 vuotta pelaajataivalta takanaan, Mäkelä toteaa.

— Antin pelaajatarinassa on viimeinen sivu on kääntymässä, mutta on hienoa, että jatkoa on luvassa, sillä ei hän ole jalkapalloa lopettamassa vaan hän jatkaa valmentajana.

Antilla on kaikki edellytykset kehittyä huippuvalmentajaksi.

Mäkelä kehuu Kuismalan asennetta pelaamiseen ja harjoitteluun.

— Hänen tekemisellään sarjatasolla ei ole ollut merkitystä. Asenne on ollut sama onko hän pelannut liigassa tai kakkosessa.

Keskiviikon cup-pelissä MP vietti maalijuhlia, kun se nöyryytti Liljendal IK:ta 19—1-numeroin.

— Samanlaista maalijuhlaa en uskalla luvata. Liljendalia vastaan peli oli pelaamista hyökkäyssuuntaan, mutta Vaajakoskea vastaan puolustusosasto joutuu kovemmalle.

MP:n peliin pääsee Jukurien kausikortilla ja MP:n ottelun käsiohjelmalla saa pullakahvit Jukurien liigapelissä Ilvestä vastaan.

Klo 14.00 jalkapallon Kakkosta MP—FC Vaajakoski Mikkelin urheilupuistossa.

Janne Kettunen

Janne Kettunen