Vuokatin kämppäkaverit palkintopallin tuntumasta sunnuntaille — Pystyammunta harmitti Lahdelmaa, Heinikainen hiihti hyvän kisan

Mikkelissä annetaan näyttöjä nuorten EM-kisoihin.

Jaakko Avikainen

Nolla-ammunta miellytti Mikkelin Hiihtäjien Elsa Heinikaista.
Nolla-ammunta miellytti Mikkelin Hiihtäjien Elsa Heinikaista.

Kyrönpellon ampumarata ja hiihtoladut ovat tuttuakin tutumpi paikka Mikkelin Hiihtäjien Saana Lahdelmalle ja Elsa Heinikaiselle. Nykyisin Vuokatissa kämppäkavereina asuvat nuoret ampumahiihtäjät olivat pitkästä aikaa kotikentällään Mikkelin kansallisissa ampumahiihtokilpailuissa.

Heinikainen onnistui tällä kämppiksistä paremmin, ollen N21-sarjan pikamatkan neljäs puhtaalla ammunnalla ja noin 50 sekuntia voittaja Heidi Nikkistä perässä. Lahdelma oli viides noin 15 sekuntia Heinikaista hitaampana.

Lahdelmalle jäi jossiteltavaa, sillä puhtaasti sujuneen makuuammunnan jälkeen pystyammunnassa tuli kolme ohilaukausta.

— Pystyammunta ei ollut omalla tasolla. Kolme viikkoa sitten kaaduin ja siinä meni ranne, joten viimeisen kolmen viikon aikana olen ampunut vain kolmesti, joka vei virettä pois. Hiihto oli hyvää, Lahdelma summasi.

Heinikainen oli kilpailun jälkeen tyytyväinen.

— Ammunnasta nollat, niin paremmin se ei voi mennäkään. Hiihdossa on ollut nousukuntoa koko ajan ja se on parempaa alkukauteen verrattuna, mutta ei vieläkään huippua.

Kangasniemen Kalskeen Emma Hirvonen hiihti 18:nneksi neljä minuuttia ja 18 sekuntia kärjen perässä ja ampui neljä sakkoa.

Takaa-ajoon sunnuntaina

Mikkelin kansalliset ampumahiihtokilpailut toimivat myös katsastuskilpailuna nuorten EM-kisoihin. Siksi N21-sarjan taso on kova, sillä ladulla ovat ikäluokan parhaat.

— Onhan se tottakai mielessä aina, mutta suoritukseen se ei vaikuta, Heinikainen pohtii kilpailun normaalia kovempia panoksia.

Kilpailut jatkuvat huomenna takaa-ajolla, jonka asetelmat muodostuvat lauantain kilpailujen lopputuloksista.

Kouvolan Hiihtoseuraa edustavan Nikkisen perään lähtee ensimmäisenä IF Ålandin Jenny Felman 14,67 sekunnin takamatkalta, seuraavana Ahveniston Ampumahiihtäjien Jenny Keränen 28,11 sekunnin erolla ja sitten Mikkelin kaksikko.

— Nälkää kyllä riittää sunnuntaille. Penkalle lähden tekemään hyvää rutiinisuoritusta ja hiihdän niin kovaa kuin pystyn.

— Pitää ampua hyvin ja hiihtää tasaisesti.

Ja kävi kilpailussa miten tahansa, sopu kimppakämpässä säilyy.

— Sovussa kisataan ja mahdutaan saman katon alle jatkossakin, Heinikainen naurahtaa.

— Vuokatin olosuhteissa ei ole mitään valittamista. On hyvätasoista treeniseuraa, niin mikäs siellä on ollessa, sanoo Lahdelma.

Juttua muokattu kello 13.1. klo 16.14: korjattu Heinikaisen ja Lahdelman kilpailusarjaksi N21.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.