Kähärä uusi korkeuspronssinsa Kalevan kisoissa — ”Mitali oli tärkeämpi eikä tuloksella ollut niin merkitystä”

Tuloksellisesti korkeuden kolmonen toivoisi enemmän.

Vesa Pöppönen / All Over Press

Jessica Kähärän tuloskunto ei ole ollut odotettua.
Jessica Kähärän tuloskunto ei ole ollut odotettua.

Mikkelin Kilpa-Veikkojen Jessica Kähärä uusi viimevuotisen Kalevan kisojen korkeuspronssin Lappeenrannan koleassa perjantai-illassa.

Kähärä ylitti toisellaan 179, joka riitti pronssiin ennen 176:n tulokseen jäänyttä Linda Sandblomia.

Kilpailun voittoon hyppäsi Suomen ennätysnainen Tampereen Pyrinnön Ella Junnila tuloksella 186. Hyvän vastuksen tarjonnut Lahden Ahkeran Heta Tuuri ylitti 184.

— Akilleen ja pohkeen seutu oli vähän kireänä. Se on aiempinakin kesinä haitannut aina välillä, mutta mitään sieltä ei ole löytynyt.

— Kaksi ekaa yritystä 182:sta olivat hyviä, mutta ajauduin vähän lähelle rimaa ja pohkeet pudottivat. Mitali oli tärkeämpi eikä tuloksella ollut niin merkitystä, Kähärä huomautti.

Kähärää kesän tulostaso ei ole kuitenkaan tyydyttänyt. Torstaina 18 vuotta täyttänyt mikkeliläinen ponnisti talvella 190, mutta kesän parhaaksi on jäänyt 182.

— Ehkä ongelmaa on vähän teknisellä puolella, mutta myös varmuus ja luottamus hyppäämiseen on ollut kateissa, lauantaina kolmiloikan karsintaan osallistuva Kähärä pohti.

Penttinen yhdeksäs

Puumalan Virin Tuula Penttinen heitti kiekon yhdeksänneksi, eikä päässyt kolmelle jatkokierrokselle.

Penttisen pisin heitto kaarsi lukemiin 46,32. Jatkopaikka jäi 1,31 metrin päähän.

Toisen kilpailupäivän tuloksellisesti parasta antia tarjosi Turun Weikkojen Taika Koilahti naisten pituudessa.

Koilahti ponnisti Suomen mestariksi loistavalla omalla ennätyksellä 6,69, joka uupuu Dohan MM-kisojen tulosrajasta vain kolme senttiä. Koilahti hyppäsi kolmesti vähintään 6,57 ja kaikki sallituissa tuulissa.

Maalikamerat toivat draamaa

Paljon odotettu naisten 100 metrin aitajuoksu päättyi maalikameratarkastelun jälkeen Tampereen Pyrinnön Reetta Hurskeen voittoon.

Kylmä sää ja lievä vastatuuli verottivat loppuaikoja Hurskeen viedessä mestaruuden tuhannesosien erolla Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Nooralotta Neziriin. Molemmille merkittiin loppuaika 13,05.

Kolmas oli HIFK:n viikko sitten Suomen ennätyksen juossut Annimari Korte ajalla 13,12.

Juvalaislähtöinen Lahden Ahkeran Viivi Avikainen oli kahdeksas ajalla 14,15. Alkuerissä Avikainen juoksi ajan 13,98.

Miesten jännittävän pituuskilpailun voiton vei Kaipolan Vireen Kristian Pulli, joka venytti viimeisellään 7,89 ohittaen hetkeä aiemmin kärkeen siirtyneen Helsingin Kisa-Veikkojen Roni Ollikaisen kuudella sentillä.

Perjantain herkkupaloihin lukeutui myös seitsenottelun avauspäivä, jonka jälkeen piikkipaikkaa pitää Tampereen Pyrinnön Maria Huntington pistein 3786. Seurakaveri Miia Sillman on toisena lukemin 3619 kärkikaksikon ollessa noin 6200 pisteen tahdissa.

Joensuun Katajan Jutta Heikkinen on myös lähes 6000 pisteen vauhdissa kaksossisko Hertta Heikkisen otellessa niin ikään kohti uutta ennätystä ja yli 5800 pisteen ottelutulosta.

Lappeenrannan Urheilu-Miehiä edustava hirvensalmelaislähtöinen Iitu Hölttä on avauspäivän jälkeen sijalla 14 pistein 2693.

Ottelun ensimmäisen päivän kovimmasta tuloksesta vastasi Huntington, joka 100 metrin aidoissa juoksi huippulukemat 13,09. Ottelun aitakisat saatiin kilpailla selvästi illan aitajuoksuja lämpimämmässä kelissä.