Jukurit jäi nollille — Tasonnosto edellisestä pelistä ei näkynyt tulostaululla

Pelitapahtumiltaan varsin tasaisessa ottelussa Jukurit törmäsi jälleen maalinteko-ongelmiin.

Mikko Rahikainen

Frans Tuohimaa torjui Teemu Henritiuksen maalintekoyrityksen.
Frans Tuohimaa torjui Teemu Henritiuksen maalintekoyrityksen.

Lappeenrannan SaiPa otti lopulta rutiininomaisen voiton Mikkelin Jukureista keskiviikkoillan Liigakamppailussa Kalevankankaalla. Kolme pistettä tuoneen 0–3 (0–0, 0–1, 0–2) –voittonsa myötä SaiPa pääsee keskittymään ensi viikon lauantaina alkavien pudotuspelien 1. kierrokselle.

— Ei ole väliä mones ollaan, pääasia, että ollaan ensi viikon lauantaina valmiina, totesi myös SaiPan päävalmentaja Tero Lehterä.

Toisessa erässä oli jaksoja, jolloin pelattiin kauden parasta hyökkäyspeliä. — Pekka Kangasalusta

— Jos tämä olisi ollut jo playoff-peli, niin ehkä meidän pelaaminen puolustuspäässä olisi ollut vielä nöyrempää. Jukurit pelasi rohkeasti ja periksiantamattomasti, vaikka sieltä vaihtunut paljon pelaajia.

Paljon hyviä hetkiä

Pelitapahtumiltaan varsin tasaisessa ottelussa Jukurit törmäsi jälleen maalinteko-ongelmiin. Joukkueella oli SaiPaa paremmat maalintekopaikat ottelussa.

— Tiukka peli jälleen, kuten koko kauden ajan on ollut. Nollalla tehdyllä maalilla ei kyllä ansaita voittaa, vaikka paljon hyviä hetkiä olikin ottelussa, totesi Jukurien kapteeni Miika Roine.

Jukurien valmentaja Pekka Kangasalusta totesi joukkueensa pelanneen huomattavasti paremmin kuin edellisessä ottelussa Tapparan vieraana, parannusta ei kuitenkaan maalinteko-ongelmiin löytynyt.

— Selkeä tasonnosto Tampereen vierailuun. Päästiin sentään punaviivan yli. Pystyttiin puolustamaan hyvin ja saatiin hyvää hyökkäyspeliä aikaiseksi, mutta se, että nolla on taulussa, niin eihän se tietenkään tyydytä, totesi Kangasalusta.

Tuohimaa nollasi Jukurit

Ottelu heräsi eloon toisen erän puolessavälissä tulleen avausmaalin jälkeen. SaiPa pääsi ensimmäistä kertaa hyvään maalipaikkaan, kun Ville Koho viimeisteli SaiPan ensimmäisen maalin ylivoimalla. Koho oli unohdettu maalin edustalle vapaaksi.

Jukurit vastasi maaliin pitkällä myllytyksellä lappeenrantalaisten päädyssä, mutta Frans Tuohimaa nollasi tällä kertaa mikkeliläisten yritykset lähietäisyydeltä.

— Toisessa erässä oli jaksoja, jolloin pelattiin kauden parasta hyökkäyspeliä. Kun hyvistäkään tilanteista ei saada maalia, se kääntyy itseään vastaan, mietti Kangasalusta.

— Kiekottomien pelaajien pitää tehdä enemmän töitä.

Toisen maalin SaiPan Ahti Oksanen pääsi viimeistelemään maaliviivalta. Tilannetta edelsi David Goodwinin ajo maalille. Jukurit haastoi maalitilanteen, mutta se ei tuomiota muuttanut. Loppulukemat viimeisteli Jonatan ”Kristianin isoveli” Tanus tyhjään maaliin.

Kautta on vielä kolmen ottelun verran jäljellä. Kapteeni Roine totesi, joukkueen jättävän kaiken kentällä.

— Hienosti ovat uudet jätkät tulleet peliin. Tilanne on aina haastava, kun siihen joudutaan. Tavallaan se on myös signaali pelaajille, että jossain ollaan epäonnistuttu, totesi Roine joukkueen muutoksista.

— Ollaan kuitenkin puhuttu, että halutaan jättää hyvä jälki tästä kaudesta ja joka ilta pelataan sata lasissa.

Katso ottelun maalikooste tästä:

Näin pelattiin

1. erä: maaliton.

Jäähyt 4.39 David Goodwin S 2 min, 10.07 Ville Hyvärinen J 2 min

2. erä: 30.20 Ville Koho (Topi Nättinen, Robin Salo) 0–1 yv, vm.

Jäähyt: 26.48 Kristian Tanus J 2 min, 29.56 Harri kainulainen j 2 min, 39.55 Micke Saari S 2 min.

3. erä: 51.29 Ahti Oksanen (Salo) 0–2, 59.30 Jonatan Tanus (Brenden Kichton) 0–3.

Jäähyt: 52.50 Oskari Lehtinen S 2 min.

Jäähyt yhteensä: Jukurit 3x2 min=6 min, SaiPa 3x2 min=6 min.

Maalivahtien torjunnat: Sami Rajaniemi Jukurit 5+6+11=22 (pois: 58.42–59.30), Frans Tuohimaa SaiPa 6+10+10=26.

Erotuomarit: Jari Leppäalho, Jani Luoma-aho (Jere Koskela, Samu Suurnäkki).

Yleisöä: 2 863.