Mikkelissä juostiin optimaalisessa säässä — Mikkeliläinen Antti Nisonen alitti SM-maratonin tulosrajan

Juoksuun osallistui myös entinen kestävyysjuoksija, kun Leena Puotiniemi juoksi naiset 40-sarjassa voittoon.

Vesa Vuorela

Juho Liukkonen paransi puolimaratonin ennätystään seitsemällä minuutilla.
Juho Liukkonen paransi puolimaratonin ennätystään seitsemällä minuutilla.

Mikkeli-juoksu juostiin lauantaina 16:nnen kerran optimaalisessa juoksusäässä. Pieni tihkusade ja lähemmäs parikymmentä lämpöastetta takasivat hyvien järjestelyjen lisäksi noin 500:lle juoksijalle mukavat olosuhteet itsensä ylittämiselle.

10,6 kilometrin lenkki oli myös siinä mielessä sopiva, ettei juoksijoiden tarvinnut taivaltaa matkaa yksin. Lisävirtaa juoksijat saivatkin kannustajista, joita oli saapunut matkan varrelle.

Matkan varrella oli kiitettävästi ihmisiä, ja joku vielä Leenankin tunnisti. — Leena Puotiniemi

Miesten maratonin voittoon juoksi Mikkelin Kilpa-Veikkojen Antti Nisonen, joka alitti kolme tuntia ajalla 2.50,31. Samalla Nisonen alitti SM-maratonin tulosrajan 2.51.

— Mukava on tietysti aina voittaa kotikisoissa maraton. Oli rankka reitti, mutta myös miellyttävä keli, Nisonen tuumi ennen palkintojen jakoa.

Vaikka reitti olikin rankka, ei Nisosella ollut pahempia ongelmia vatsakipua lukuun ottamatta.

— Vähän oli vatsakipua välillä ja ennen kilpailua reiden takaosat jostain syystä kipuili. Ne haittasivat suoritusta, mutta energiaa riitti hyvin ja se ratkaisee tuolla matkalla.

Nisonen osallistuu syksyllä myös SM-kisoihin. Siellä hän olisi tyytyväinen aikaan, joka olisi noin 2.35 nurkilla.

Matkaa ei tarvinnut juosta yksin

Juoksuun osallistui myös entinen kestävyysjuoksija, kun Leena Puotiniemi saapui ystävineen Mikkeliin. Puotiniemi voitti naiset 40-sarjan puolikkaan maratonin ajalla 1.42,56.

Mikkeli-juoksu on muodostumassa Puotiniemelle jo perinteeksi, sillä hän juoksi Mikkelissä myös vuosi sitten.

— Mulla on ystäviä, jotka tulevat Helsingistä tänne. Me juoksemme täällä ja sitten menemme illanviettoon mökillemme Ristiinaan, Puotiniemi kertoo.

Muualla Puotiniemi ei ole uransa päätyttyä käynyt juoksemassa. Hän kuitenkin haluaa tulla aina Mikkeli-juoksuun.

— Täällä on kiva tunnelma, tykkään tästä Mikkelistä.

Vesa Vuorela

Entinen kestävyysjuoksija Leena Puotiniemi juoksee usein lenkkejä labradorinnoutaja Lunan kanssa.
Entinen kestävyysjuoksija Leena Puotiniemi juoksee usein lenkkejä labradorinnoutaja Lunan kanssa.

— Reitti on kiva, kun ei joudu hirveän pitkään tuolla yksin menemään. Matkan varrella oli kiitettävästi ihmisiä, ja joku vielä Leenankin tunnisti, Puotiniemi sanoo.

Juoksusta sai hyvän treenin

Myös mikkeliläislähtöisen kirjailijan, Karo Hämäläisen tunnelma nousi, kun hän lähestyi Urheilupuistoa ja kuuli kentän kuulutukset. Vuoden toisen puolikkaansa juossut Hämäläinen olisi kuitenkin halunnut juoksustaan nousujohteisemman.

— Varmaan lähdin alussa liian kovaa. Lopussa jaloista ei löytynyt enää loppurutistusta, miehet 40-sarjassa toiseksi tullut Hämäläinen tuumaa.

Kirjailija paransi puolikkaansa ennätystä kaksi kuukautta sitten Vantaalla aikaan 1.24,01. Mikkelissä Hämäläinen ei kuitenkaan lähtenyt tavoittelemaan ennätystä.

— En lähtenyt tavoittelemaan aikaa, kun tämä ei ole ennätysrata. Lähdin hyvänä treenilenkkinä juoksemaan ja sellaisena tämä toimi oikein hyvin.

Ruotsissa nykyisin jääpalloa pelaava Kampparit-kasvatti Juho Liukkonen lähti hakemaan puolikkaalta maratoonilta pientä aktiviteettia kesälomalleen.

Vesa Vuorela

Kirjailija Karo Hämäläinen on juossut maratonien lisäksi myös ultrajuoksuja.
Kirjailija Karo Hämäläinen on juossut maratonien lisäksi myös ultrajuoksuja.

Puolimaraton ei ollut hänelle ensimmäinen, sillä viime vuonna Liukkonen juoksi saman matkan työporukkansa kanssa Helsingissä.

— Siitä jäi semmoinen fiilis, että tämä on mukava matka. Tämä ottaa koville, mutta palautuminen ei kestä kauan, Liukkonen sanoo.

Reitti oli Liukkoselle tuttu, sillä hän on käynyt juoksemassa samoja lenkkejä kesätreenien muodossa.

— Ihan mukava reitti juosta, pari piinaavaa ylämäkeä vaan. Tänään oli myös optimaalinen juoksukeli.