Eetu Karhunen innostui maalijuhliin — Kampparit aloitti välierät suurinumeroisella voitolla JPS:stä

Loppulukemat eivät kerro koko totuutta pelistä.

Taru Hokkanen

Mikkelin Kampparit murskasi JPS:n maalein 8–1 (4-0) -lukemin Bandyliigan ensimmäisessä välieräkohtaamisessa keskiviikkoiltana Hänskissä.


Kampparit oli ottelussa tasaisen hyvä ja ennen kaikkea valmiina otteluun.


— Tuntui, että oltiin valmiita tappelemaan ensimmäisestä kiinnityksestä. Se näkyi kentällä ja voitettiin kaksinkamppailuita. Sitä nämä pelit vaativat, totesi neljän maalin mies Eetu Karhunen.


Kampparit hallitsi sakeassa lumisateessa ja kovassa tuulessa pelattua ottelua heti ensimmäisistä minuuteista lähtien. Mikkeliläisten maalivahti Juuso Tervosen pitkä avaus löysi Iisakki Kaivolan, joka potkaisi puolustajasta karkuun ja viimeisteli hallitulla nostolla yläkulmaan välierien avausmaalin.

Karhunen ennätti puolestaan viimeistelemään avauspuoliskon aikana puhtaan hattutempun. Ensimmäiseen mainion esityön teki Kimmo Huotelin, toisen maalinsa Karhunen pääsi tuikkaamaan maaliedustalta. Kolmannessa maalissa Kalle Lempinen hassutti JPS:n maalilla pelaavan Samuel Gerovoin, ja syötti Karhusen maalintekoon tyhjään maaliin.


— Kampparit on kurinalainen joukkue. Jos sellaisen päästää ensimmäisellä jaksolla neljän maalin johtoon, niin siinä on vaikea paikka kiriä, totesi JPS:n joukkueenjohtaja Toni Laatanaho ja myönsi, ettei oma joukkue ollut Mikkelissä valmis otteluun.


Esko Liukkonen pääsi lisäämään heti toisen jakson alkuun mikkeliläisten johtoa.
JPS sai kertaalleen pallon Kampparien maaliin kulmalyönnin jälkitilanteesta, mutta muuten JPS ei pystynyt mikkeliläisiä pistämään ahtaalle.


Karhunen pääsi tuulettelemaan kertaalleen maalin merkiksi toisella jaksolla.
8–1 -lukemat viimeisteli Jari Purovirta kulmalyönnistä.


— Jätkät tekivät hommia sen eteen, että oltiin valmiina ja otettiin opiksi viime viikosta. Se antoi hyvät lähtökohdat otteluun, totesi Kampparien valmentaja Antero Levänen.

Levänen kuitenkin muistutti, että suuret numerot eivät kerro ottelusta koko totuutta.


— Lukemat näyttävät hurjalta, mutta tässä lajissa pitää nähdä peli numeroilta. Molemmat hyökkää vauhdikkaasti molempiin päihin. Onnistuimme seitsemän kertaa enemmän kuin vastustaja, mutta ei peli ollut ihan niin selvä, muistutti Levänen.


Välierät jatkuvat lauantaina Jyväskylässä. Kolmas kohtaaminen on keskiviikkona Mikkelissä. Finaaliin pääsee kolmella voitolla.


— Tästä ottelusta jäi käteen vain ensimmäinen kiinnitys. Pitää muistaa, että lauantaina lähdetään taas nolla-nolla -tilanteesta, totesi Karhunen.


Toisessa välierässä Lappeenrannan Veiterä voitti Porvoon Akilleksen 6–3. Akilles johti peliä vielä puoli tuntia ennen loppua 3–2.

Näin pelattiin
Maalit: 6. Iisakki Kaivola (Juuso Tervonen) 1–0, 17. Eetu Karhunen (Kimmo Huotelin) 2–0, 25. Karhunen 3–0, 35. Karhunen (Kalle Lempinen) 4–0, 50. Esko Liukkonen 5–0, 56. Sampsa Purhonen 5–1, 56. Karhunen (Ilia Sokolov) 6–1, 65. Kaivola (Sokolov) 7–1, 75. Jari Purovirta (Sokolov) 8–1.
Jäähyt: Kampparit 4x10=40 min, JPS 3x10= 30 min.
Yleisöä: 885.

Luetuimmat