Hatsinan ote karkasi lopussa —  Päät jäivät pukukoppiin päätöserään mentäessä

Pirkat rokitti virheistä ja meni menojaan.

Jaakko Avikainen

Hatsinan Henna Väänänen piti Pirkkojen Tiia Rajalan poissa pallosta. Taustalla varmistaa Hanna Seppänen.
Hatsinan Henna Väänänen piti Pirkkojen Tiia Rajalan poissa pallosta. Taustalla varmistaa Hanna Seppänen.

Hatsinan naiset kärsivät kauden toisen tappionsa salibandyn 1. divisioonassa, kun Pirkkalan Pirkat haki pisteet Mikkelistä maalein 7–5 (1–1, 1–2, 5–2).
Hatsina oli voitossa kiinni vielä kolmannen erän alussa, mutta lopulta ottelu kääntyi liigapaikkaa tavoittelevan Pirkkojen eduksi sen ykköskentän ansiosta. Kentällinen iski pallon viidesti Miia Maarasen vartioimaan Hatsinan maaliin ja kotijoukkueen toisen erän jälkeinen 3–2 -johto kääntyi Pirkkojen selvään voittoon.
— Kaksi ensimmäistä erää oli hyvää peliä meiltä. Pelasimme omalla tasollamme. Etenkin toisessa erässä olimme niskan päällä, kertoi Hatsinan valmentaja Jouni Huotari.
— Toisessa erässä meillä oli kuitenkin hiukan maalintekovaikeuksia. Siinä oli muutama paikka, joista pallo olisi pitänyt laittaa nuottaan.
Kolmannessa erässä Hatsina ei enää yltänyt tasolleen ja teki virheitä, joista Pirkat rokotti heti parilla maalilla. Liigaseura O2-Jyväskylästä lainassa ollut Milja Alanko tasoitti maalien välissä lukemat vielä 4–4:ään, mutta sen jälkeen ote kääntyi
vieraille.
— Päät jäivät pukukoppiin, vaikka jalat olivat kentällä. Pirkat liikutti hyvin palloa ja puolusti hyvin. Takaa-matkalta heitä oli vaikea enää saada kiinni. Ottelu ratkesi meidän erän virheisiin, myönsi Huotari.
Ottelussa Hatsina paidassa nähtiin kolme O2-Jyväskylän pelaajaa. Kaksi maalin laukoneen Alangon lisäksi Johanna Väliaho teki yhden maalin. Kolmas farmisopimuksen kautta lainassa ollut Alisa Huisman ei maalin makuun päässyt, mutta selviytyi urakastaan hyvin. Hatsina joutui turvautumaan laina-apuihin loukkaantumisten takia.
— Kaikki kolme täyttivät paikkansa hyvin, vaikka pelitapamme poikkeaakin O2:n pelitavasta, sanoi Huotari.
Hatsina kaksi muuta maalia viimeistelivät Sanna Hyvönen ja Alma Rikkinen.
— Alma teki hirveästi töitä kahteen suuntaan, kiitteli Huotari.
— Ja Henna Väänänen teki taas hyvää duunia puolustuksessa.
Viikonlopun toisessa ottelussaan Hatsina kohtaa sunnuntaina sarjanousija FBC Loiston kotikentällään Sport Forumissa.
— En usko, että pääsemme Loistoa vastaan yhtään helpommalla. Kyllä sieltäkin vastaan tulee hyvä joukkue, ennakoi Huotari.

Luetuimmat