Zigizagi–huudot puuttuivat – HPK haki pisteet tyhjästä Mikkelin jäähallista

Jukurit nousi kahdesti maalin päähän. Tyhjä katsomo unohtui nopeasti pelin aikana.

Vesa Vuorela

Jukurien Ville Hyvärinen sai kahden minuutin jäähyn maalin siirtämisestä.
Jukurien Ville Hyvärinen sai kahden minuutin jäähyn maalin siirtämisestä.

Mikkelin Jukurit teki kaksi maalia kauden viimeisessä kotiottelussaan, mutta fanien tutuksi tekemään zigizagi-huutoa ei Kalevankankaan jäähallissa kuulunut. Jukurien ottelu HPK:ta vastaan pelattiin torstaina tulleen päätöksen mukaan tyhjille katsomoille. Liigan päätöksen mukaan runkosarja pelataan loppuun ilman yleisöä.

Joukkueiden valmentajien mukaan päätös tyhjistä katsomoista ei juuri vaikuttanut itse pelitapahtumaan.

– Tilanne on nyt tämä, mutta meidän oli tehtävä peliin valmistautuminen kuten ennenkin. Itse asiassa pelin aikana toiminta oli kohtuullisen normaalia, totesi HPK:n valmentaja Antti Pennanen ottelun jälkeen.

– Valmistautuminen sujui tilanteen huomioon ottaen ihan kohtuullisesti, sanoi Jukurien Marko Kauppinen.

Pelaajat luistelivat jäälle ennen ottelua lähes aavemaisissa olosuhteissa. Kun jääkiekossa puhutaan merkityksettömistä otteluista, niin tämä todella tuntui siltä katsomosta käsin. HPK vei lopulta ottelun 2–3-lukemin.

– Tehokkuus oli huono tänään ja se teki meille ongelmia, mutta kyllä me varmaan tuon maalin verran parempia oltiin, totesi Pennanen.

HPK:lle salama-alku

HPK sai otteluun salama-alun, kun verkko soi Sami Rajaniemen selän takana jo reilun minuutin pelin jälkeen. Muuten avauserää pelattiin tasaisena. Toisessa erässä hieman peli avautui. HPK:n toinen maali nähtiin, kun Valtteri Puustinen pääsi vetämään suoraan aloitusvoiton jälkeen kiekon maaliin. Jukurien Martins Dzierkals kavensi nopeasti 2-1 –lukemat siirretyn rangaistuksen aikana.

Joona Monto pääsi tuikkaamaan illan toisen maalinsa takatolpilta kolmannessa erässä. Jukurit kiri vielä maalin päähän vajaa kaksi minuuttia ennen päätösvihellystä Joonas Kalliolan maalilla.

– Tällaista peliä varmasti kovin usein tule pelattua, niin siinä mielessä oli aika jännää. Mutta kun pelattiin, niin tyhjä katsomo jäi unholaan, ja keskittyi vain pelaamaan totesi Jukurien puolustaja Mikko Kokkonen ottelun jälkeen.

– Ihan hyvä peli, mutta maalit tulivat meidän helpoista virheistä.

Jukurien kausi päättyy lauantaina TPS:n vieraana.

– Ei voi sanoa, että ollaan tyytyväisiä, että kausi loppuun näin, mutta onhan tässä nyt hieman erikoinen tilanne. Pelataan pelit täysillä pois ja jätetään jokainen hikipisara kaukaloon, sanoi Kauppinen.

Kauppisen pesti Jukurien peräsimessä piti alun perin alkaa vasta ensi kaudella, mutta tammikuun alussa mies sai pikakomennuksen penkin päähän.

– On tässä kauden oppinut jotain asioita ja pystyy varmasti kantamaan niistä asioita myös ensi kaudelle.

Näin pelattiin

Jukurit–HPK 2–3 (0–1, 1–1, 1–1)

1. erä: 1.07 Joona Monto (Santeri Lukka, Ossi Ikonen) 0–1.

Jäähyt: 11.45 Mikko Kuukka J 2 min, 13.11 Ville Hyvärinen J 2 min, 19.32 Markus Nenonen H 2 min.

2. erä: 25.16 Valtteri Puustinen (Jere Innala, Monto) 0–2 yv, 27.21 Martins Dzierkals (Mikko Kokkonen, Jesper Piitulainen) 1–2.

Jäähyt: 25.12 Dzierkals J 2 min, 38.13 Ville Hyvärinen J 2+10 min.

3. erä: 50.30 Monto (Lukka, Filip Krivosik) 1–3 vm, 458.20 Joonas Kalliola (Ville Leskinen, Miika Roine) 2–3 im vt.

Jäähyt: 45.20 Tommi Tikka H 2 min, 52.24 Julius Vähätalo J 2 min.

Jäähyt yhteensä: Jukurit 6x2 min+1x10 min=22 min, HPK 2x2 min=4 min.

Maalivahtien torjunnat: Sami Rajaniemi Jukurit 9+11+10=30 (pois 56.49–58.20, 58.55–60.00), Joona Voutilainen HPK 4+4+6=14.

Erotuomarit: Timo Ruuska, Jari Suorsa (Hannu Sormunen, Samu Suurnäkki).