Mikkelin raviradalla ei ajeta tänä vuonna — Sähkötyöt viivästyttävät rataremonttia

Marraskuun lopun lounasravit siirtyvät Kouvolaan ja joulukuun sunnuntairavit Lappeenrantaan.

Vesa Vuorela

Mikkelin raviradan kavioura menee remontissa pohjiaan myöten uusiksi.
Mikkelin raviradan kavioura menee remontissa pohjiaan myöten uusiksi.

Mikkelin raviradalla ei ajeta kilpaa enää tänä vuonna. Alunperin rataremontin oli tarkoitus valmistua siten, että radalla olisi ajettu lounasravit perjantaina 29. marraskuuta.

Näin ei kuitenkaan ole, sillä rata tiedottaa sähkötöiden viivästyttävän remonttiaikataulua. Puutteellisten sähkösuunnitelmien vuoksi sähkökeskusten toimitukset ovat viivästyneet, joka puolestaan siirtää valojen asennuksia ja käyttöönottotarkastuksia.

— Haluamme varmistaa, että kaikki toimii ja voimme taata turvalliset olosuhteet osanottajille ja yleisölle. Siksi aloitamme uudella radalla vasta 21. tammikuuta. Olemme tyytyväisiä urakoitsijoihin, jotka ovat hyvin kirineet aikataulua kiinni, mutta aivan tavoiteaikataulussa emme suunnittelupuutteiden vuoksi kuitenkaan ole, Mikkelin raviradan toimitusjohtaja Kari Tiainen kertoo tiedotteessa.

Vielä alkusyksystä Länsi-Savon haastattelussa raviradan remontin vakuutettiin etenevän siten, että kilpaa olisi päästy ajamaan jo tänä vuonna.

— Maanrakennustyöt ovat täysin aikataulussa. Sähkösuunnitelmissa on ollut pieniä viipeitä, jotka ovat hidastaneet valopylväiden juurelle tulevien sähkökeskusten tilaamista. Toistaiseksi olemme kuitenkin siinä vauhdissa, että marraskuussa ajetaan kilpaa, Tiainen sanoi Länsi-Savolle 17. syyskuuta.

Mikkelin uudistuneella kaviouralla kilpaillaan ensi kerran tammikuussa. Seuraavat ravit Mikkelissä ajetaan tiistaina 21. tammikuuta 2020.