MiPK voittajasuosikkina kotiavaukseen — Ottelu Susia vastaan nähdään sunnuntaina suorana lähetyksenä Länsi-Savon verkkosivuilla

Jaakko Avikainen

Tommi Ekmark ja Rafael jatkoivat siitä, mihin viime kautensa päättivät ja tekivät kumpikin maalin avauspelissä Kiffeniä vastaan.
Tommi Ekmark ja Rafael jatkoivat siitä, mihin viime kautensa päättivät ja tekivät kumpikin maalin avauspelissä Kiffeniä vastaan.

Mikkelin Pallo-Kissat avaa jalkapallon Kakkosen kotipelien kautensa sunnuntaina, kun Kouvolan Sudet saapuu vieraaksi illan peliin Hänskiin. Kello 18.30 alkava ottelu on nähtävissä Länsi-Savon nettisivuilla suorana lähetyksenä. Sen selostaa muun muassa jalkapallon MM-kisoja selostanut Jari Haapala.

Avauskierroksen pelien perusteella Pallo-Kissat lähtee otteluun voittajasuosikkina. Mikkeliläiset hakivat 4–0 -voiton FC Kiffenistä Helsingistä, kun sarjanousija Sudet hävisi oman kotipelinsä samoin numeroin PePolle.

Kiffeniä vastaan MiPK haki vielä ensimmäisen jakson kuvioitaan. Toisella puoliajalla Tommi Ekmarkin heti 48. minuutilla tekemä maali vapautti pelin ja Jonne Porkka, Rafael ja Jarkko Heimonen kasvattivat voittolukemat lopulta selviksi.
JJK:sta tulleille puolustajille Porkalle ja Heimoselle maalit olivat ensimmäiset Pallo-Kissoissa Kakkosessa.

Ottelussa Pallo-Kissat puolusti hyvin ja piti kotijoukkueen poissa.
MiPK:n päävalmentajalle Janne Moilaselle selvä voitto oli yllätys.
Sudet-pelin alla Moilanen kiirehti kuitenkin unohtamaan avausottelun.

— Hyvänolontunne pitää saada pois nopeasti ja keskittyminen olennaiseen. Kovaan työntekoon täytyy olla taas valmis, kertoi Moilanen Pallo-Kissojen nettisivuilla.

Susien leirissä sen amerikkalainen valmentaja Mike Keeney jaksoi valaa uskoa joukkueeseensa.
— Pelissä (PePoa vastaan) oli paljon positiivisia juttuja ja hyviä suorituksia. Riveissämme oli neljä KTP:n miestä. Jokainen matsi on erilainen, ja kautta rakennetaan peli kerrallaan. Uskon, että me pärjäämme, Keeney kommentoi Kouvolan Sanomissa.

Sunnuntaisen ottelun lisäksi katsottavissa ovat nämä yhdeksän MiPK:n ja MP:n Kakkosen ottelua:
29.5. Pepo—MiPK
4.6. MP—Sudet
25.6. Pepo—MP
4.7. MP—MiPK
13.7. Sudet—MiPK
9.8. MiPK—Pepo
17.8. Sudet—MP
12.9. MP—Pepo
5.10. MiPK—MP