Mikkeli muisti menestyneitä ja lupaavia urheilijoitaan stipendein

Kaupunki palkitsi 45 urheilijaa ja kokonaisen jääpallojoukkueen. Tunnustukset perustuivat viime vuoden tuloksiin.

Vesa Vuorela

Paikalle saapuneet palkitut mikkeliläisurheilijat kerääntyivät yhteiskuvaan Mikkelin kaupunginhallituksen kokoushuoneessa.
Paikalle saapuneet palkitut mikkeliläisurheilijat kerääntyivät yhteiskuvaan Mikkelin kaupunginhallituksen kokoushuoneessa.

Mikkelin kaupunginhallituksen kokoushuoneeseen oli keskiviikkona katettu juhlavat kakkukahvit, kun kaupungin edustajat jakoivat vuoden 2019 liikunnan tunnustuspalkinnot.

Stipendejä oli menestyneille ja lupaaville urheilijoille myöntänyt sekä hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta että kaupunginhallitus.

Ensimmäisenä kunniakirjansa kävi itseoikeutetusti noutamassa MM-kultamitalisti Timo Nyström yhdessä Jaana Nyströmin kanssa.

Nyström voitti viime syksynä para-ampumaurheilun MM-kilpailuissa näkövammaisten ilmakiväärin VI-luokan makuuasentokilpailun finaalin maailmanennätystuloksella.

– En ole ikinä voittanut maailmanmestaruutta, joten muistan sen hetken erittäin tarkasti. Finaali ammuttiin Sydneyssä 14. lokakuuta kello 13 alkaen. Olen siitä älyttömän iloinen ja ylpeä.

Nyström antaa tunnustusta avustajana toimivan puolisonsa osuudelle kilpailusuorituksessa.

– Ilman osaavaa apua kilpailemisesta ei tulisi mitään tällä tasolla. En löytäisi edes ampumarataa, saatikka niitä pienempiä partikkeleita siinä ampumapaikalla.

Vesa Vuorela

Mikkeliläinen MM-kultamitalisti Timo Nyström vastaanotti stipendin yhdessä puolisonsa ja kisa-avustajansa Jaana Nyströmin kanssa.
Mikkeliläinen MM-kultamitalisti Timo Nyström vastaanotti stipendin yhdessä puolisonsa ja kisa-avustajansa Jaana Nyströmin kanssa.

Nyström on saanut paljon huomiota saavutuksestaan kaupungilla, mutta erityisen ilahtunut hän kertoo olevansa siitä, miten menestys on piristänyt hänen 89-vuotiaan tätinsä elämää.

Iso osa palkituista urheilijoista oli tälläkin kertaa junioreita. Kaikki eivät päässeet paikalle, hyvästä syystä. Esimerkiksi P19-sarjassa MM-pronssia pelanneesta Kamppareiden nelikosta kolme on paraikaa armeijassa. Porukkaa edusti käsivammasta toipuva Vili Korhonen.

– Me pelattiin vuosi sitten tammikuussa MM-kisat Krasnojarskissa Venäjällä. Siellä tuli normaalisti tappio välierä Ruotsille, niukasti, ja sitten piti parissa tunnissa kerätä kamppeita pronssipeliin Norjaa vastaan. Eka puoliaika meni yrittämisessä, mutta toisella puoliajalla otettiin se voitto.

Vilma voitti viime vuonna kuusi kansainvälistä turnausta. — Vintte Viitanen

Korhonen kehui reissua kaiken kaikkiaan onnistuneeksi ja paikallisia olosuhteita pelaamiselle hienoiksi.

– Oma tavoitteeni on nyt saada loukkaantunut käsi kuntoon, että pääsisin pelaamaan.

Kamppareiden pelaajia oli palkittavien joukossa pitkä liuta, 16 MM-pronssimitalistia ja joukkueen verran Suomenmestareita.

Ensi viikonloppuna Helsingissä pelattavien jääpallon P19 MM-kisojen kotijoukkueessa on mukana neljä juhlassa palkittua Kamppareiden pelaajaa: Lasse Korhonen, Karo Liimatainen, Eetu Pulkkinen ja Topi Saukkonen.

Yksilöurheilijoista Mikkelin Nyrkkeilijöiden Vilma Viitanen toimitti terveiset isänsä Vintte Viitasen välityksellä.

– Vilma voitti viime vuonna kuusi kansainvälistä turnausta. Nyt hän on siirtynyt aikuisten sarjaan ja otteli 60-kiloisissa. Hän siirtyy 57-sarjaan, koska Mira Potkonen ottelee 60-sarjassa.

Viitanen kertoi, että tyttärellä on mahdollisuus päästä mukaan toukokuussa Pariisissa järjestettävien isojen kisojen karsintaan, joten haasteita riittää tällekin kaudelle.

– Kun kisat suurenevat, ja mennään aikuisten sarjaan, tapahtuu myös taustalla muutoksia.

Isä-Viitanen tunnusti avoimesti, ettei enää pärjäisi tyttärelle kehässä.

– Hän on niin nopea ja taitoa on niin paljon. Pystyn vielä kyllä opettamaan hänelle asioita.

Palkittuja onnittelemassa ollut kaupunginhallituksen puheenjohtaja Arto Seppälä (sd.) esitti toivomuksen, että lahjakkaat nuoret muistaisivat kasvattajaseuransa maailmalla menestyessään.

Mikkelin liikuntapalkinnot 2019

Kansainvälisten arvokilpailujen mitalistit

Mikkelin Ampujat: Timo Nyström, MM-kulta, Jenni Rytkönen, EM-pronssi

Mikkelin Judo: Martti Puumalainen, EM-pronssi

Bouncers: Emilia Kemppi, Anni Laitinen, Laura Pekkarinen, EM-kulta

Mikkelin Kampparit: Vili Korhonen, Jere Korhonen, Ville Hämäläinen, Ville Särkkä, P19, MM-pronssi;

Aki Manninen, Eetu Pulkkinen, Aapo Pulkkinen, Karo Liimatainen, Lasse Korhonen, Marcus Ukkonen, Topi Saukkonen, P17, MM-pronssi

Riina Hirvonen, Katja Ahonen, Siiri Huotelin, Tytti Lempinen, Iina Lempinen, T17, MM-pronssi

Tunnustuspalkinnot

Mikkelin Melojat: Miika Nykänen, Eetu Kolehmainen

Mikkelin Judo: Juho Puumalainen, Markus Redsven, Atte Rantalainen

Juniori-Jukurit: Mikko Kokkonen, Eetu Randelin, Henri Nikkanen, Juho Järvelä

Mikkelin Ampujat: Johanna Rantalainen

Mikkelin Hiihtäjät: Saana Lahdelma, Noora Tivinen, Katariina Neuvonen, Jasmin Kähärä, Anniina Neuvonen

Mikkelin Kilpa-Veikot: Jessica Kähärä

Mikkelin Luistelijat: Lauri Lankila

Mikkelin Nyrkkeilijät: Vilma Viitanen

Ristiinan Urheilijat: Joonas Pulkkinen

Haukivuoren Kisailijat: Jarmo Eromäki

Mikkelin Squash: Juho Kallio, Aapo Randelin

PU-62: Nelli Husu

Mikkelin Kampparit: P17-joukkue.