Ainoan paikkansa käyttänyt SJK Akatemia shokeerasi vaisua MP:tä

MP:n hyökkäyspeli tökki pahasti ja Irfan Sadikin putoaminen lisäsi hyökkäyspään tummien pilvien määrää.

Vesa Vuorela

Antti-Ville Räisänen on huolissaan MP:n hyökkäystyöskentelystä.
Antti-Ville Räisänen on huolissaan MP:n hyökkäystyöskentelystä.

Mikkelin Palloilijoiden kokoonpanosta ei ole löytynyt Ykkösen kauden seitsemässä ensimmäisessä pelissä hyökkäyspään pelotetta, kun sisäisen maalipörssin kärkipaikka irtoaa kahdella osumalla. SJK Akatemian ja MP:n pelissä kummankin joukkueen todelliset maalintekopaikat jäivät vähiin, mutta kotijoukkue osui ainoasta paikasta ja otti avausvoiton luvuin 1–0 (0–0).

– Syöttötyöskentely oli tosi huonoa, luokatonta. Ei me ansaittu pelistä yhtään enempää, MP:n päävalmentaja Juha Pasoja manasi.

MP:n hyökkäyspeliin tummia pilviä toi tehottomuuden lisäksi Irfan Sadikin loukkaantuminen. Hän jäi SJK-vahti Mehdi El Moutacimin alle lähtien paareilla kentältä jo 24. peliminuutilla.

– En tiedä kunnosta, sen polvi vääntyi, Pasoja kuittasi.

Yhden maalin tällä kaudella upottaneen Sadikin putoamisella luulisi olevan seurauksena - vai aiheuttaako se miettimistä MP:n hyökkäyspelaamiseen?

– Aiheuttaa.

Viimeiset ratkaisut huonoja

MP:n viimeistely on tökkinyt läpi kesän, ja sisäisen maalipörssin kärjessä ovat nyt täydet minuutit kellottanut Antti-Ville Räisänen ja Seinäjoella tunnin jälkeen vaihdosta sisään tullut Aatu Manninen. Hyökkäysten moottorina toiminut Räisänen ei ole ennen tehnyt kahta maalia miesten sarjoissa yhden kesän aikana.

Kyllä meidän pitää miettiä hyökkäyspelaamista lisää, jos meikäläinen on kärjessä vielä. — Antti-Ville Räisänen

– Viimeiset ratkaisut olivat huonoja, ja sitä ne ovat olleet koko kauden. Vastahyökkäyksistä ollaan onnistuttu, pidemmissä hyökkäyksissä pitää olla tehokkaampia, pelaaja sadatteli.

– Itse en ole kunnostautunut aiemmin minään maalintekijänä, mutta tehoja haluan tehdä. Niitä kun tekee, niin pystyy pääsemään itsekin seuraavalle tasolle.

Hyökkäävämpi rooli sopii Räisäselle

Räisäsen oma onnistunut kesä näytti jäävän pieneksi lohduksi mikkeliläisten menetettyä valtavan tärkeän potin yhdelle päävastustajista. Toki esimerkiksi Räisäsessä on potentiaalia olla uudellakin tontilla se, joka ottaa ratkaisevaa roolia tulevaisuudessa.

– Talven aikana tehtiin paljon hommia, olen treenannut tosi hyvin kaksi talvea. Fysiikkapuolella on tullut edistystä ja onnistumiset ruokkivat itseluottamusta. Toivottavasti kausi jatkuu samalla tavalla, pelaaja sanoi omasta panoksestaan.

Viime kaudella Räisänen itse oli puolustavammassa roolissa, ja nyt tämän kauden hyökkäävämpi rooli näyttää sopivan pelaajalle.

– Koen, että pystyn operoimaan ylempänä ja tekemään tehoja. Tietenkin maaleja on kiva tehdä ja olla mukana niissä, mutta on vaikea sanoa, että kumpi tuntuu omalta paikalta. Olen nauttinut tästä tähän asti.

Räisänen myönsi itsekin olevan yllättynyt siitä, että hän on MP:n maalipörssin jaettu ykkönen.

– Ja olen vähän huolissanikin siitä. Kyllä meidän pitää miettiä hyökkäyspelaamista lisää, jos meikäläinen on kärjessä vielä. Mielelläni antaisin sen viitan muille, pelaaja virnisti pienen hymyn noustessa kasvoille.

Näin pelattiin

SJK Akatemia–MP 1–0 (0–0)

Maalit: 72. Jeremiah Streng 1–0.

Kokoonpanot: SJK Akatemia: Mehdi El Moutacim; Joona Lautamaja, Valtteri Olsbo, Sami Sipola, Joel Laitinen; Oskar Pihlaja (83. Kaarlo Rintamäki), Robbie Malolo (69. Arttu Aromaa), Omar Adawi, Juuso Takanen (54. Arjanit Krasniqi (v)); Kuutti Matila, Jeremiah Streng.

MP: Jonne Uronen, Yassin Daoussi, Reetu Räsänen, Vincent Bikana, Matti Kohonen (84. Jiri Haikonen); Walid Abdelali (v) (67. Aatu Manninen), Antti-Ville Räisänen, Joonas Nissinen (67. Topi Keskinen), Jonathan Dunyin (85. Eero Ylönen); Irfan Sadik (22. Lyon Firmino (v)), Toni Tahvanainen.

Erotuomari: Matti Roth.

Yleisöä: 170.