Sääuhka väistyi Vaakuna-rallin yltä – Mikkelissä ajetaan suunnitellusti helmikuussa

Mikkelin SM-ralli päästään ajamaan säiden käännyttyä pakkaselle.

Risto Hämäläinen

Edellisen, vuonna 2018 ajetun Vaakuna-rallin voitti tällä hetkellä ensimmäistä MM-osakilpailuaan WRC-autolla ajava Kalle Rovanperä.
Edellisen, vuonna 2018 ajetun Vaakuna-rallin voitti tällä hetkellä ensimmäistä MM-osakilpailuaan WRC-autolla ajava Kalle Rovanperä.

Mikkelin odotettu Vaakuna-ralli päästään ajamaan suunnitellun aikataulun mukaisesti, tiedottavat rallin järjestäjät. Rallin SM-sarjan toinen osakilpailu ajetaan Mikkelin lähistöllä 7.–8. helmikuuta.

Ralli oli tovin uhattuna leutojen talvisäiden vuoksi. Nyt esimerkiksi Ilmatieteen laitos ennustaa Mikkelin lämpötilojen pysyvän pakkasella tai sen tuntumassa seuraavien kymmenen päivän ajan.

– Töitä on tehty koko ajan sillä mentaliteetilla, että kisa viedään läpi suunnitellusti. Viimeisin sääennuste näyttäisi suosivan kisaamme kuitenkin kaikesta huolimatta. Nyt voinkin siis ilolla kertoa, että SM Vaakuna-Ralli järjestetään suunnitellusti, Vaakuna-rallin kilpailunjohtaja ja Mikkelin Urheiluautoilijoiden puheenjohtaja Tomi Jääskeläinen kertoo tiedotteessa.

Töitä on tehty koko ajan

Töitä rallin järjestämiseksi on tehty koko ajan. Ralliin ilmoittautuminen päättyy 27. päivä. Toistaiseksi osallistujia on ilmoittautunut 15.

– Vielä joulun jälkeen maisema Mikkelin seudulla oli perinteisen talvinen ja tienpohjat sopivassa jäässä, mutta parin viime viikon ”helleaalto” muutti tilanteen täysin. Koskaan aiemmin ei kisaorganisaatiossa olla seurattu sääennusteita niin tarkasti ja tiiviisti kuin viime aikoina, Jääskeläinen toteaa.

Mikkelin SM-osakilpailun on määrä alkaa raviradalla ajettavalla yleisö-erikoiskokeella perjantaina 7. päivä. Lauantaina 8. päivä on ohjelmassa yhteensä kahdeksan erikoiskoetta eri puolilla Mikkeliä.

– Se tuki ja kannustus, jota olemme saaneet paikallisilta, on ollut sydäntä lämmittävää. Reitin varrella kyläyhteisöt, tienhoitokunnat ja maanomistajat ovat olleet valmiita auttamaan kaikilla tavoin. Iso kiitos heille, sanoo Jääskeläinen.