MiPK päätti kauden tappioon Järvenpäässä – "Eipä tästä jäänyt kyllä seliteltävää"

JäPS nousi Pallo-Kissojen ohi Kakkosen A-lohkon neloseksi.

Jaakko Avikainen

Valmentaja Tommi Ekmark vaihtaa Mikkelin Pallo-Kissoista hyvin sujuneen debyyttikauden jälkeen Atlantis FC:n riveihin.
Valmentaja Tommi Ekmark vaihtaa Mikkelin Pallo-Kissoista hyvin sujuneen debyyttikauden jälkeen Atlantis FC:n riveihin.

Mikkelin Pallo-Kissojen sijoitus Kakkosen A-lohkossa on kuudes. MiPK hävisi kauden viimeisen ottelunsa Järvenpään Palloseuralle, joka nousi lohkoneloseksi. Lukemat Järvenpään palloiluhallissa olivat 3–0 (1–0).

– Eipä tästä jäänyt kyllä seliteltävää, totesi MiPK:ssa viimeisen ottelunsa valmentanut Tommi Ekmark.

MiPK:n kannalta ottelu alkoi epäonnisesti, sillä avausmaali merkittiin mikkeliläisten omaksi. Toisella puoliajalla maalinteon makuun pääsivät Hedi Khayat ja Herkko Kuosa.

MiPK:n riveistä puuttui maaliahne Gerald Ben pelikiellon vuoksi, mutta poissaolot ja aikainen takaisku eivät vaikuttaneet peliin.

– Numerot ovat oikeat. Olimme tänään tuon verran huonompia. Perustekemisessämme oli tänään paljon ongelmia, ruoti Ekmark.

Tommi Ekmarkin seuraava osoite on helsinkiläinen Atlantis FC, jonka riveissä tällä kaudella pelasi toinen kaksoisveli Miika.

Nousukarsinnat ratkesivat

Lauantaina ratkesivat myös viimeiset Kolmosesta Kakkoseen nousevat joukkueet. Tampereen Ilves-Kissat varmisti nousunsa karsintalohkosta 1 lyömällä Vantaan Jalkapalloseuran maalein 7–1. VJS oli varmistanut nousun jo aikaisemmin.

Aiemmin nousun Kakkoseen olivat sinetöineet Oulun Työväen Palloilijat (OTP) ja Närpes Kraft, jotka voittivat karsintalohko 3:ssä iisalmelaisen PK-37:n.

Jännittävin tilanne oli karsintalohkossa A, jossa nousu ratkesi maalierolla. Porvoolainen FC Futura voitti Käpylän Pallon 1–0, mutta noustakseen se olisi tarvinnut reilumman voiton, joka taas olisi lukemista riippuen torpedoinut joko KäPan tai kotkalaisen Peli-Karhujen nousun.

Näillä lukemilla FC Futura jäi kuitenkin Kolmoseen ja Kakkoseen lähteealunperin Kymissä perustettu ja ennen kuntaliitoksia Karhulassa majaansa pitänyt PeKa.