HirVen kilpaveneilyn kausi alkoi voitokkaasti

Tuukka Lehtonen ja Leevi Paasonen ajoivat SM-osakilpailujen voittoihin Raumalla.

Sandra Roms

Seurakaverukset Leevi Paasonen ja Tuukka Lehtonen odottelivat rauhallisena kilpailuvuorojaan Raumalla.
Seurakaverukset Leevi Paasonen ja Tuukka Lehtonen odottelivat rauhallisena kilpailuvuorojaan Raumalla.

Viikonvaihteessa avattiin kauden ratamoottoriveneiden SM-kilpailujen sarja Raumalla.

Lauantaina ajettiin kilpailussa kaksi erää ja sunnuntaina toiset kaksi erää, joista kolme parasta sijoitusta luetaan lopputuloksiin.

Lauantai oli Hirvensalmen Veneilyseuran kilpailijoille menestyksekäs. Leevi Paasonen voitti SJ 10-luokassa molemmat lähtönsä samoin kuin hallitseva maailman- ja Euroopan mestari Tuukka Lehtonen F4-luokassa.

Sunnuntaina jatkui Paasosen voittokulku, hän voitti ajetun kolmannen erän ja oli toinen ajetussa neljännessä kilpailulähdössä. Näin tuli SM-osakilpailuvoitto ”puhtaalla” pelillä – kolmen kilpailulähdön voitolla kotiin.

Lehtosella mutkikkaampi kilpailu

Lehtosen tie mitaleille oli sunnuntaina hieman mutkikkaampi. Luokkansa kolmannessa startissa oli joko hieman epäonnea tai liikaa yritystä Lehtosen osuessa poijuun ja näin tuosta lähdöstä tuli liki jäännöspisteet. Ajetulla neljännellä lähdöllä Lehtonen varmisti SM-osakilpailun kakkossijan ja alkoi jo valmistella säätöjä ja virityksiä kuukauden päästä ajettavaan Kotkan Vellamon seuraavaan kilpailuun.

Hirvensalmen Veneilyseuran kolmas kilpailija F4-luokan Jarno Vilmunen vietti viikonvaihdettaan korona- ja lomavuoroista johtuen varusmiespalveluksessa pääkaupunki seudulla.

Loppukesä tuo lisä mielenkiintoa sm-kilpailujen ohella, sillä aiemmin jo perutuksi ilmoitetut F4-luokan maailman-ja euroopanmestaruuskilpailut ajetaan Italiassa, missä Tuukka Lehtonen on puolustavana mestarina ainakin näillä tiedoin mukana.