MiPK solmi ensimmäiset kuusi pelaajasopimusta

Jaakko Avikainen

Nelson Appiah pelaa tulevallakin kaudella Mikkelin Pallo-Kissojen riveissä.
Nelson Appiah pelaa tulevallakin kaudella Mikkelin Pallo-Kissojen riveissä.

Mikkelin Pallo-Kissat aloittivat joukkueen rakentamisen solmimalla sopimuksen kuuden pelaajan kanssa. Nimensä sopimuspaperiin kaudeksi 2020 rustasivat Santeri Suutari, Nelson Appiah, Johan Pihlajanmäki ja Antti Lampinen. Kaksivuotisilla sopimuksilla vuoteen 2021 loppuun asti Pallo-Kissat kiinnittivät Onni Ikosen ja Sutthirak Taman.

Koko kuusikko on valmentajakaksikolle entuudestaan tuttu. Suutari, Tama ja Ikonen pelasivat vahvan kauden seuran A-junioreissa. Loppukaudesta Suutari ja Tama pelasivat hyvin edustusjoukkueessa silloin kun voittoja eniten tarvittiin.

Suutarille pelejä kertyi 13, joissa hän onnistui maalinteossa 2 kertaa. Tama pelasi 7 kertaa edustuksen riveissä. Ikonen siirtyi Kissoihin Mikkelin Palloilijoista kesken viime kauden ja teki junioreissa heti vahvaa läpimurtoaan.

Appiah, Lampinen ja Pihlajanmäki lähtevät parantamaan viime kaudesta.

Appiah pelasi hyökkääjänä 18 ottelussa osumatta maalipuiden väliin.

Kehityskykyisiä pelaajia

Lampinen ja Pihlajamäki muodostavat maalivahtikaksikon. Lampisen ja Pihlajamäen viime kausi oli rikkonainen armeijasta ja loukkaantumisesta johtuen. Pihlajanmäki ei ehtinyt edustaa Pallo-Kissoja ja Lampisen kauden katkaisi puolessa välissä armeijapalvelus.

— Saimme kuusi nälkäistä ja kehittymisen haluista pelaajaa mukaan, joilla on vahva halu sitoutua työntekoon ja meidän tavoitteisiimme, kertoo MiPK:n uusi päävalmentaja Tommi Ekmark.

— Kaikki heistä ovat siinä pisteessä urallaan, että kehitysaskeleiden ottamiseksi on oikeasti ruvettava tekemään määrätietoista työtä.

— On tärkeää, että saimme sovittua jo tässä vaiheessa kahden lupaavan maalivahdin kanssa ensi kaudesta. Emme sulje pois vielä mitään muitakaan vaihtoehtoja, jos kiinnostavia pelaajia maalivahtiosastolle löytyy.