Uusia ennätyksiä Mikkelin maileilla

Vaikka kevätsää olikin kolea, nähtiin Kalevankankaan ovaalilla useita ennätyksen parannuksia sekä maililla että pidemmillä matkoilla.

Satu Pitkänen

Tero E Mäenpää ajoi Tuomo Heikkisen orilla T.J. Jakari uuden ennätyksen 25,0aly.

Mikkelin perjantairavien Toto4-peli laitettiin käyntiin kahdella lyhyellä ryhmäajolla. Ensimmäisessä yhteen ottivat enintään 11000 euroa ansainneet lämminveriset. Suosikiksi pelattu Lewis Li johti lähtöä pitkään, mutta ei jaksanut enää viimeisessä kaarteessa vastata ulkoa vyöryville.

Kaikkein terävimmin näistä kiri Henri Bollströmin rattailleen saanut First Revenge. Se otti voiton uudella ennätysajallaan 12,7aly.

Jos kaikki vaan natsaa, niin kyllä tällä voi pärjätä kovemmissakin lähdöissä. — Marko Lavi

Seuraavaksi oli suomenhevosten vuoro parannella ennätyksiään. Tero E Mäenpää kannusti T.J. Jakarin seiskaradalta auton takaa keulaan, eikä luopunut paikastaan ennen maalia. Se pudotti ennätyksestään liki sekunnin. Kaikkein suurin ennätyksen parannus oli kolmanneksi sijoittuneella Cardalla, joka tiputti tuloksestaan liki viisi sekuntia.

Voittaja löytyi auton takaa

Kolmannessa lähdössä nähtiin Mikkelin radalle harvinainen suoritus, kun voittajahevonen löytyi auton takaa lähtönumerolla 12. Veloce Vald aloitti kirinsä kaukaa ja tuli loppusuoralla jo neljättä rataa johtaneen valjakon rinnalle.

Se ehti niukkaan voittoon juuri maalilinjalla. Italiassa syntyneen ruunan kauden ensimmäinen voitto näki päivänvalon Jarmo Saarelan ohjastamana.

— Jos kaikki vaan natsaa, niin kyllä tällä voi pärjätä kovemmissakin lähdöissä, tyytyväinen valmentaja Marko Lavi totesi.

Bollström illan kaksoisvoittaja

Rivin päätti enemmän ansainneiden lämminveristen pikapyrähdys. Johnny Flame lähti takajoukoista kiriin puoli kierrosta ennen maalia ja näyttikin etenevän voittoon.

Rebel Rapid sai kuitenkin tilaa johtavan takaa kreivin aikaan, ja Henri Bollström kannusti sen sisäpuolelta niukasti ohi Johnny Flamen.

Bollströmistä tuli näin illan kaksoisvoittaja.

Tuomarit tarkastelivat hetken loppusuoran ajolinjoja, mutta Bollströmin mukaan hänellä oli hyvin tilaa nostaa Rebel Rapid toiselle radalle.

Suomenhevosten kovin lähtö oli aikatasoitus, joka ajettiin ennen nelospeliä. Sen vei nimiinsä hivenen yllättäen Pilkkeen Toivo luotsinaan.

Amatööriohjastajien SM-liigan voitti ylivoimaisesti Redemption ja Kimmo Ahola.