”Hyvät hevoset syntyvät, kukaan meistä ei tee niitä” —  Varsakunkun finaali meni Vixelin nimiin

Varsakunkun finaali viisivuotiaille suomenhevosille oli jännittävä aina loppumetreille asti.

Taru Hokkanen

Varsakunkun finaalin voitti Vixeli (vas) ohjaimissaan Tapio Perttunen. Kovan haasteen antoivat Sippimies ja Teemu Okkolin.
Varsakunkun finaalin voitti Vixeli (vas) ohjaimissaan Tapio Perttunen. Kovan haasteen antoivat Sippimies ja Teemu Okkolin.

Varsakunkun finaali viisivuotiaille suomenhevosille oli jännittävä aina loppumetreille asti, vaikka Vixeli olikin pelattu yhdeksi päivän suurimmista suosikeista. Haastajaksi löytyi Sippimies, joka haki lähdössä keulat  takasuoralla.

Sippimies sai rinnalleen Vixelin, ja kaksikko alkoi erkaantua muista. Ainoastaan Ypäjä Luotsi pysyi kannoilla, eikä sekään loppuun asti. Vixeli prässäsi Sippimiestä, joka vastasi sinnikkäästi. Vasta aivan loppumetreillä Vixeli sai yliotteen Sippimiehestä.

— Hyvät hevoset syntyvät. Kukaan meistä ei tee niitä. Me voidaan vain treenata niitä, totesi Vixelin valmennuksesta ja ohjastuksesta huolehtinut Tapio Perttunen, joka on myös yksi oriin omistajista.

Huippusukuisen Vixelin kauden päätavoite on Derby. Sitä ennen kilpaa ajetaan kuninkuusravien Pikkukunkussa. Vixelin sisaruksia ovat muun muassa kuningaskandidaatti Vixen ja viime vuoden Pikkukunkku Vixus.