Jukurit ei saanut kiekkoa maaliin — "Nykyään on muutenkin vaikea luoda hyviä paikkoja ja ne pitäisi hyödyntää, kun niitä tulee"

Vierasjoukkue oli ponneton tekopaikoissa. Päätöshetkien kiri jäi torsoksi.

Ossi Ahola

Jukurien puolustajan Ville Hyvärisen käsienlevittelyt ja Markku Flinckin hämmästynyt ilme eivät auttaneet, sillä Ilveksen Mike Halmon kaataneelle Hyväriselle tuomittiin tilanteesta kahden minuutin kampitusjäähy.
Jukurien puolustajan Ville Hyvärisen käsienlevittelyt ja Markku Flinckin hämmästynyt ilme eivät auttaneet, sillä Ilveksen Mike Halmon kaataneelle Hyväriselle tuomittiin tilanteesta kahden minuutin kampitusjäähy.

Jukurit jäi keskiviikkona ensimmäisen kerran tällä kaudella maaleitta SM-liigassa, kun Ilves voitti sen jalkapallolukemin 1—0. Ainoan maalin teki jo viidennellä minuutilla Panu Mieho.

— Olimme ponnettomia tekopaikoissa. Nykyään on muutenkin vaikea luoda hyviä paikkoja ja ne pitäisi hyödyntää, kun niitä tulee, sanoi pettynyt Jukureiden valmentaja Pekka Kangasalusta.

Ilves pystyi pitämään kiekkoa Jukureiden päässä lähes loppuun saakka eikä päätöshetkillä saatu edes kunnollista paikkaa viedä ottelu jatkoajalle. Jukureilla on eniten jatkoaikapelejä tällä kaudella liigassa, se on voittanut kuudesta sellaisesta neljä.

Jukureilla oli avauserässä parikin hyvää tekopaikkaa. Jo avausminuutilla Samuli Piipponen laukoi avopaikasta ohi ja erän puolivälissä Markku Flinck kilautti tolppaa. Niiden tilanteiden välissä Ville Leskinen sai kolmesta metristä kiekon ohi Ilveksen maalin.

Toinen erä oli vierailta avauserää heikompi. Toisaalta joukkue kesti kaksi alivoimatilannetta. Päätöserässä Jukurit sai hyvän mahdollisuuden tasoittaa, kun Samuli Vainionpää sai korkeasta mailasta 2+2 minuutin jäähyn.

— Tuollainen neljän minuutin ylivoima on hieman petollinen. Ajatellaan että on hyvin aikaa ja pelistä katoaa intensiteetti. Aiemmat ylivoimat meillä oli parempia kuin tämä, Kangasalusta myönsi.

Heleniukselle nollapeli

Kahden edelliskauden aikana Jukurit oli voittanut Ilveksen kolme kertaa neljästä Tampereen ottelusta. Edellisellä vierailulla viime tammikuussa Juhana Aho pelasi nollapelin, kun Ilves kaatui 3—0.

Nyt nollapelin pelasi Ilveksen Riku Helenius, se oli hänelle kauden toinen. Edellinen tuli HIFK:ta vastaan.

— Olisimme voineet tappaa pelin jo aiemmin, mutta kolme pistettä tuli näinkin, Helenius sanoi.

Kangasalusta piti kokonaisuutena ottelua hyvänä viihteenä.

— Maaleilla ei mässäilty, mutta energiaa ja luistelua riitti. Ottelussa oli hyviä ja huonoja asioita. Jäähyjä otettiin liikaa, se oli huonoa, Kangasalusta sanoi.

Jukurit pelaa seuraavan kerran vasta ensi tiistaina, kun se kohtaa liigajumbon Ässät kotihallissaan. Aleksi Salonen palaa silloin kokoonpanoon kärsittyään kolmen ottelun pituisen pelikiellon.

Loukkaantuneiden kirjoissa saattaa silloin olla edelleen hyökkääjä Mika Partanen.

— Partasen tilannetta tarkkaillaan päivä päivältä, mistään pitempiaikaisesta ei pitäisi olla kyse, Kangasalusta sanoi.

Scoutteja oli Hakametsässä totuttuun tapaan. Puolustaja Mikko Kokkoselle tuli miinus Miehon maalista, mutta muuten hän pelasi hyvin.

Katso ottelun maalikooste tästä.

Näin pelattiin

1. erä: 4.03 Panu Mieho (Mike Halmo, Juho Liuksiala) 1—0.
Jäähyt: 8.45 Mark Flood I 2 min, 16.58 joukkuerangaistus J 2 min.

2. erä: ei maaleja.
Jäähyt: 24.37 Turo Asplund J 2 min, 27.54 Asplund J 2 min, 31.26 Mieho I 2 min, 39.17 Ville Hyvärinen J 2 min.

3. erä: ei maaleja.
Jäähyt: 45.17 Samuli Vainionpää I 2+2 min, 53.50 Jimi Jalonen J 2 min.

Jäähyt yhteensä: Ilves 4x2 min=8 min, Jukurit 5x2 min=10 min.
Maalivahtien torjunnat: Riku Helenius Ilves 6+8+8=22, Juhana Aho Jukurit 7+11+8=26.
Erotuomarit: Jani Luoma-aho, Jari Suorsa (Tommi Niittylä, Jussi Välisaari).
Yleisöä: 4 253.

Uusimmat uutiset