Eläinlääkäri veti Ranch Kellyn viime hetkellä pois Suur-Hollolan Best Ladysta

Hevosen vakio-ohjastaja Hannu Torvinen ja valmentaja Anne Luttinen pettyivät eläinlääkärin ratkaisuun Lahdessa.

TARU HOKKANEN

Ranch Kelly ja Anne Luttinen eivät päässeet puolustamaan Suur-Hollolan Best Ladyn voittoa.
Ranch Kelly ja Anne Luttinen eivät päässeet puolustamaan Suur-Hollolan Best Ladyn voittoa.

Lahden kuninkuusraveissa ajetun lämminveritammojen Suur-Hollolan Best Ladyn voitti hienon taistelun jälkeen Mika Forssin ohjastama Willow Pride, mutta lähdön päähuomion varasti juuri ennen lähtöä julki tullut tieto Ranch Kellyn viime hetken poisjäännistä.

Ranch Kelly jäi pois myös St Michel-ajosta kaksi viikkoa sitten, mutta tällä kertaa päätös ei ollut hevosen taustajoukkojen vaan Jokimaan radan eläinlääkärin. Ranch Kellyn valmentajan Anne Luttisen mukaan eläinlääkäri oli sanonut tamman ontuneen, mistä Luttinen ja hevosen luotto-ohjastaja Hannu Torvinen olivat eri mieltä. Torvisen pettymyksestä kerrottiin Tototv:n suorassa lähetyksessä.

— Hannun sanoin, lääkärit halusivat päästä pätemään, Luttinen kertoi Länsi-Savolle.

Luttisen mukaan eläinlääkärit eivät osanneet myöhemmin kertoa, mitä jalkaa Ranch Kelly ontui. Luttinen oli erityisen pettynyt siihen, ettei Ranch Kellylle annettu mahdollisuutta tehdä pruuvia, eli kilpailuvauhtista harjoituslähtöä ennen varsinaista kilpailua.

— Kelly on ollut lämmityksissä aina omanlaisensa metkuilija. Olisin odottanut, että hevonen saa juosta pruuvin ja näyttää, että kaikki on kunnossa, Luttinen harmitteli.

Mikkelin raviviikonlopun jälkeen Ranch Kelly kävi eläinlääkäri Kimmo Elfvingin tutkimuksissa ja kaikki oli Luttisen mukaan kunnossa.