Murska-alku siivitti MP:n voittoon — "Pääasia, että saatiin kolme pistettä ja tavoitteemme on taas lähempänä"

MP aloitti vahvasti Nurmijärvellä ja löi NJS:n selvin lukemin.

Sakari Lönn

MP:n Janne Kuhmonen ja Jiri Haikonen aiheuttivat ongelmia NJS:lle.
MP:n Janne Kuhmonen ja Jiri Haikonen aiheuttivat ongelmia NJS:lle.

Kotijoukkue Nurmijärven Jalkapalloseuran viime aikojen hyvä vire ennusti tiukempaa vastusta Mikkelin Palloilijoille, mutta mikkeliläiset osoittivat jo heti alussa ennusteet vääriksi.

MP aloitti maalinteon ja vartin kohdalla juhlittiin jo MP:n toista maalia kapteeni Jiri Haikosen onnistuttua aivan maalin kulmalta sijoituksessaan. Hetkeä aiemmin Joonas Nissinen oli tehnyt MP:n ensimmäisen maalin.

Pääasia, että saatiin kolme pistettä ja tavoitteemme on taas lähempänä. — Jiri Haikonen

— Siinä oli aika hyvä laitapeli Filipe Mellon kanssa ja pääsin juoksemaan puolustuksen selustaan. Tällä kertaa jäi koukkuun ja meni maaliin, Haikonen kertasi maaliaan.

Ottelu pysyi kohtalaisen hyvin MP:n kontrollissa läpi ottelun.

— Aika tasapainoinen esitys oli. Ei tämä ehkä mikään maailman paras peli ollut, mutta sellainen, mikä vaadittiin voittoon. Välillä oli vähän huonompia jaksoja, mutta sitten pystyttiin nostamaan tasoa ja pystyttiin pitämään vastustaja ihan hyvin maalipaikoilta pois. Pääasia, että saatiin kolme pistettä ja tavoitteemme on taas lähempänä, Haikonen arvioi.

NJS:n kavennus ei horjuttanut

Ainoastaan kotijoukkueen 1—2-kavennusmaali maalinedushässäkästä ja siitä seurannut NJS:n painostusjakso sai sydämet tykyttämään MP:n vaihtopenkillä hieman normaalia kovempaan tahtiin.

— NJS on ihan hyvä joukkue ja pelaa ihan hyvää futista. Aika ajoin se aiheutti meille vähän haasteita. Kun saatiin kaksi maalia heti alkuun, niin se varmasti heidän selkärankaansa vähän sitten katkaisi. Tietysti, kun vastustaja saa kavennuksen, niin pelaajalle tulee varmaan semmoinen pieni puristaminen puseroon, MP:n päävalmentaja Janne Wilkman totesi.

Juuso Liukkosen tekemä MP:n kolmas maali lopetti NJS:n kirin nopeasti. Liukkonen sai pallon varsin onnekkaasti haltuunsa, kun NJS:n puolustajan avaus kimposi heidän keskuspuolustajansa takapuoleen ja siitä kuin tarjottimelle Liukkosen jalkaan. Hän vippasi pallon nopeasti jalallaan maalin kattoon.

Päivän komein maali nähtiin kuitenkin aivan ottelun lopuksi. Haikonen keskitti ja Denis puski pallon NJS:n maaliverkkoihin.

— On yritetty harjoitella noita ja paljon on itselläkin keskityksiä ollut tällä kaudella, mutta nyt sitten osui. Pakko sanoa, että hyvin Denis puski sen sisään, Haikonen kiitteli.

MP kärjessä kohti loppusarjaa

Kun sarjaa on jäljellä enää kaksi kierrosta, niin on jo selvää, että MP voittaa lohkon ja pääsee sarjaykkösenä neljän joukkueen loppusarjaan, jossa sarjanousijat lopullisesti ratkotaan.

MP:n lisäksi JäPS ja JIPPO alkavat olla melko todennäköisiä loppusarjan joukkueita, mutta neljännelle paikalle on vielä monella joukkueella mahdollisuuksia.

— Ei sillä ole väliä, kuka sieltä tulee vastaan. Jokaiseen peliin lähdetään, ihan sama kuka siellä vastustajana on. Kuitenkin on kaksi kertaa kaikkia vastaan jo pelattu siinä vaiheessa, niin tiedetään jokainen joukkue. Osataan valmistautua ihan mihin vain, Haikonen kommentoi.

Näin pelattiin

Maalit: 10. Joonas Nissinen 0—1, 15. Jiri Haikonen 0—2, 75. Tony Lehtimäki 1—2, 79. Juuso Liukkonen 1—3, 89. Denis 1—4.

MP:n kokoonpano: Sammy Ndjock; Matti Kohonen, Vincent Bikana, Reetu Räsänen, Jiri Haikonen; Joonas Nissinen, Filipe De Mello (Juuso Tarvainen), Antti-Ville Räisänen, Janne Kuhmonen (v); Lucas Dos Santos (Juuso Liukkonen), Denis Lima De Assis (Aatu Manninen).

Erotuomarit: Matti Roth (Lotta Vuorio, Lauri Kurki).

Yleisöä: 156.