Vahva syyskausi pohjusti MP:n nousun Ykköseen — Katso jatkosarjan avausottelu suorana Länsi-Savon verkkolehdestä

Sarja ei ollut helppo, muistuttaa Janne Wilkman. Kärkinelikon keskinäisistä peleistä eniten pisteitä kerännyt Viikingit Urheilupuistoon.

Jaakko Avikainen

MP:n Matti Kohonen ja Filipe Mello pitivät heinäkuussa huolen, ettei Viikinkien Julius Remes pääse etenemään.
MP:n Matti Kohonen ja Filipe Mello pitivät heinäkuussa huolen, ettei Viikinkien Julius Remes pääse etenemään.

Mikkelin Palloilijoilla on Kakkosen pelejä jäljellä vielä kolmen kierroksen verran. Päävalmentaja Janne Wilkman ennakoi, että avauskokoopanossa nähdään muutama muutos, kun FC Viikingit ja MP iskevät yhteen Urheilupuistossa lauantaina.

— Selkeää peli-identiteettiä ei ole syytä muuttaa. Meillä on nyt mahdollisuus tehdä erilaisia kokeiluja, Wilkman sanoo.

MP:n miehistössä on ollut flunssaa, joten joukkueen lopullinen kokoonpano selviää vasta pelipäivänä. Vaikka joukkue karkasi sarjassa ylivoimaiseen johtoon, ei Wilkman pidä Kakkosen A-lohkoa helppona sarjana.

— Yhtään sellaista peliä ei ollut, että olisi voinut vain lasketella voittoon.

Kakkosen A-lohkon voitto alkoi kääntyä MP:lle syyskaudella. Joukkueen vahvuuksiksi osoittautuivat materiaalin leveys ja suoritusvarmuus. Erityisen kova luu MP oli vieraskentillä, missä tasapelejä tuli vain kaksi: Joensuussa ja Järvenpäässä.

— Kauden aikana ei tullut yhtään sellaista notkahdusta, ellei Sudet-kotitasapeliä laske sellaiseksi. Kun meille tuli poissaoloja, oli tilalle heittää laadukas pelaaja, Wilkman toteaa.

Pelikiellot ja poissaolot eivät heiluttaneet

Esimerkiksi Lucas dos Santosin pelikielto ei heilauttanut MP:n tulostasoa. Samoin MP on kestänyt yksittäiset poissaolot puolustuksessa.

— Jos Reetu Räsäseltä jäi joku ottelu väliin, on meillä ollut laittaa kentälle Iiro Äijö. Tällaisella on ollut iso merkitys, sanoo Wilkman.

Kärkinelikon keskinäisistä peleistä Viikingit on sen sijaan kerännyt yhden pisteen MP:tä enemmän. Viikingit napsi pisteitä yhdeksän, MP kahdeksan. JäPS ja Jippo saivat tasapeleillä kokoon viisi pistettä. Tosin MP:n johdon ollessa 16 pistettä, on tilasto lopulta merkitykseltään varsin vähäinen.

— Jippohan hengitti perässä pitkään, vaikka ero sinänsä olikin jo iso. Kärkinelikon keskinäiset pelit olivat todella tasaisia.

Toisaalta juuri tappioiden välttäminen päävastustajia vastaan oli arvokas asia, sillä MP teki tasaisen varmaa työtä napsiessaan pisteitä keskikastin joukkueilta. Susien lisäksi tilastoihin jäi vain 0—0-kotitasapeli Klubi 04:n kanssa kevätkaudelta.

— Monestihan valmentajat pohtivat ennen kautta päävastustajia. Mutta ennalta heikommat joukkueet voivat osoittautua pahimmiksi vastuksiksi. Klubi oli vielä kevätkaudella erilainen joukkue, sillä heiltä siirtyi pelaajia muualle.

MP voitti Viikingit Vuosaaren Heteniityn kentällä, mutta Urskissa peli päättyi tasan.

MP—Viikingit Urheilupuistossa lauantaina kello 15. Ottelu suorana myös Länsi-Savon verkkolehdessä.