Jukurit voitoilla lähemmäs pudotuspelejä — HIFK on vielä kaatamatta Kalevankankaalla

Jyp on ollut mieluisa vastus Jukureille Jyväskylässä eikä HIFK:kaan ole mikään mörkö.

Vesa Vuorela

Mika Partanen haluaa ratkoa pelejä ex-seuraansa HIFK:ta vastaan. Liigassa Jukuri-paidassa se ei ole vielä onnistunut. Kauden alla pelatussa harjoitusottelussa Partanen teki yhden maalin.
Mika Partanen haluaa ratkoa pelejä ex-seuraansa HIFK:ta vastaan. Liigassa Jukuri-paidassa se ei ole vielä onnistunut. Kauden alla pelatussa harjoitusottelussa Partanen teki yhden maalin.

Jukurien ahkerointi jääkiekon SM-liigassa jatkuu pienen tauon jälkeen kahdella ottelulla viikonloppuna. Perjantaina mikkeliläiset matkaavat Jypin vieraaksi Jyväskylään ja lauantaina Kalevankankaalle saapuu vastustajaksi Helsingin IFK.

Alla Jukureilla on hieno vierasvoitto Oulun Kärpistä. Välipäivät Jukurit on käyttänyt treenaamiseen.

Meillä on hyvät mahdollisuudet ottaa kolme pinnaa molemmilta. — Mika Partanen

— Usea viikko on menty pelien ehdoilla. Pitkästä aikaa nyt on ollut harjoituspäiviä. Treenasimme tiistain ja keskiviikon kovaa. Tänään jo kevennettiin niin että olemme taas huomenna iskussa, kertoi Jukurien päävalmentaja Pekka Kangasalusta torstaina.

Kaikki eivät mahdu pelaamaan

Jäällä on jo luistellut pitkäaikaistoipilas Valtteri Hietanenkin. Kontaktinotto on puolustajalta vielä kielletty ja paluu tositoimiin saa odottaa.

— Terveystilanteemme on normaali.

Hietasta, Janne Ritamäkeä ja Henri Nikkasta lukuunottamatta muut ovat käytettävissä. Kun Ketterä-laina Marlo Koponenkin jatkaa vielä Jukureissa, on Kangasalustalla varaa kierrättää pelaajia. Kärppä-pelistä puuttuivat Ville Hyvärinen ja Nestori Lähde.

— Se oli sellaista perusöljynvaihtoa. Kaikki eivät välttämättä mahdu pelaamaan.

Jyväskylästä hyviä muistoja

Tulevista vastustajista Jyp on ollut mieluisa vastus Jukureille kotikentällään. Kuluvalla kaudella Jukurit on hakenut Jyväskylästä molemmista otteluista voitot maalein 4–1 ja 3–2.

Koko liigahistorian aikanakin Jukurit on viihtynyt Jyväskylässä paremmin kuin kotonaan Jypiä vastaan. Vieraissa voitot ovat tasan 4–4. Mikkelissä Jukurit on voittanut vain yhden kahdeksasta pelistä, liki vuosi sitten.

— Jyväskylästä meillä on hyviä hetkiä tältä kaudelta. Siitä lähdetään, että trendi jatkuisi, ennakoi Kangasalusta.

Sarjassa Jyp on pisteen (48–47) erolla Jukureita parempi. Jukurien tapaan jyväskyläläisillä on ollut huonommat hetkensä. Nyt kurssi näyttäisi olevan ylöspäin Jypin voitettua kolme viimeistä otteluaan.

Jyp on myös vahvistunut, kun tehopakit Mikko Mäenpää ja Jake Newton ovat liittyneet ryhmään. Mäenpää on pelannut elokuisen loukkaantumisen jälkeen neljä ottelua ja ex-Jyp Newton palasi Jyväskylään vuodenvaihteessa.

HIFK-voitot pienestä kiinni

Nyt myös nousua tekevä HIFK on ollut Jukureille Jypiä pahempi vastus. Mikkeliläiset ovat pystyneet voittamaan HIFK:n vain kahdesti 10 ottelussa.

Kalevankankaalla HIFK on ollut Jukureille voittamaton.

Kuluvalla kaudella voittolukemat ovat olleet HIFK:lle 5–4 jatkoajalla Mikkelissä ja 4–3 Helsingissä.

Kangasalusta ei ota tilastoista murheita. Ne on tehty rikottaviksi.

 — Eihän me oltu Oulussakaan aiemmin voitettu.

— Helsingissä hävittiin maalilla, vaikka minusta me olimme parempia.

Partanen saa buustia HIFK-peleistä

Kangasalusta ja ex-HiFK Mika Partanen uskovatkin siihen, että peleistä on otettavissa voitot ja sen jälkeen Jukurit olisi taas hyvissä asetelmissa pudotuspelejä ajatellen.

— Meillä on hyvät mahdollisuudet ottaa kolme pinnaa molemmilta, sanoi kauden ensimmäisessä HIFK-kohtaamisessa loukkaantunut ja pitkälle huilille joutunut Partanen.

— Tasainen vääntö se ensimmäinenkin peli oli. Olemme pelanneet HIFK:ta vastaan hyvin. Ei niistä peleistä mitään mörköjä vastaan ole tullut, vakuutti Partanen.

— Pientä buustia HIFK-peleissä on. Tietysti sitä haluaa ratkoa pelejä heitä vastaan. Sama se kuitenkin on, onko vastus Jyp tai HIFK.