Jukurit jatkoi pisteetöntä putkea

Jääkiekko: Maalinteko on edelleen täyttä tuskaa Jukureille.

Tomi Vesaharju

Teemu Henritius peitti Ossi Ikosen laukauksen. Henritius oli saanut kultakypärän kannettavakseen parhaiden pistemiesten jätettyä Jukurit.
Teemu Henritius peitti Ossi Ikosen laukauksen. Henritius oli saanut kultakypärän kannettavakseen parhaiden pistemiesten jätettyä Jukurit.

Jukurit jatkoi tappioputkensa jo seitsemän ottelun mittaiseksi, kun hallitseva mestari HPK oli parempi tutunoloisin luvuin 1-0 parempi perjantai-iltana Hämeenlinnassa.

Jukurit hävisi kuudennen peräkkäisen ottelun varsinaisella peliajalla eli joukkue on kuuden matsin pisteettömässä putkessa.

 – Sympatiamaalintappiot ottavat päähän, sanoi Jukurien valmentaja Marko Kauppinen.

Kauppinen viittasi siihen, että Jukurit on hävinnyt viimeiset pelit 1-2, 0-1 ja 0-1. Jukurit on hävinnyt neljä viimeistä matsia yhteismaalein 1-5.

– Puolustaminen oli ok, mutta meidän maalinteko oli täyttä tuskaa, Kauppinen manasi.

Jukurit oli matkassa ilman kolmea kauden parasta pistemiestä, sillä muualle suunnanneiden puolustaja Aleksandr Jakovenkon ja hyökkääjä Vadim Pereskokovin lisäksi myös Axell Rindell oli poissa koostumuksesta.

Pereskokovin tuuraajana pelasi KalPasta siirtynyt Julius Rantaeskola, joka pelasi osan kaudesta Mestiksen IPK:ssa. Hän pelasi Hämeenlinnassa lähes 13 minuuttia.

Jukurit oli lähellä maalintekoa avauserän lopulla, mutta tilannetta ei kuitenkaan tarkistettu tilannehuoneesta. Seuranneesta jatkohyökkäyksestä HPK avasi maalihanat, kun Markus Nenonen onnistui maalinteossa lähes miinuskulmasta.

Sympatia-maalintappiot ottavat päähän. — Marko Kauppinen

Tilanne oli hyvin harmillinen Jukurien maalivahti Sami Rajaniemelle, sillä hän haparoi kiekon varusteiden kautta verkon perukoille.

Kerhon kauden maalihai Nenonen on tehnyt nyt 15 osumaa. JYPistä Kerhoon siirtynyt Ossi Ikonen ja Philippe Cornet kirjasivat syöttöpisteen Nenosen osumaan.

Ikonen oli vielä keskiviikkona JYPin peliasussa, kun JYP kukisti Jukurit luvuin 2-1. Ikonen siirtyi loppukaudeksi HPK:n koostumukseen, koska Petteri Nikkilä loukkaantui maajoukkuepeleissä.

– Se oli haastava peli, sillä vastustaja puolusti erinomaisesti. Heidän otteissaan näkyi maalinteon tekemisen tuska, sanoi HPK:n valmentaja Antti Pennanen.

Jukurien Rajaniemi venyi 17 torjuntaan. Jukurien torjuntavastuun lauantain kotimatsissa ottaa Eetu Randelin.

HPK:n maalivahti Rasmus Reijola, 27, torjui uransa ensimmäisen nollapelin liigassa 22 pelastuksella.

– Reijola oli hyvä. Ikonen näytti olevansa ammattimies, Pennanen kehui.

Jukurien lupaava pakki Mikko Kokkonen kellotti ylivoimaisesti isoimman peliajan joukkueesta, sillä oli jäällä yli 23 minuuttia. Aktiivinen hyökkääjä Jesper Piitulainen teki muutamia virtuoosimaisia liikkeitä ja pelasi yli 20 minuuttia.

Pakki Jaakko Haarti oli kolmanneksi eniten jäällä, 19.36. Kultakypärää kantanut sentteri Teemu Henritius pelasi yli myös yli 19 minuuttia.

SM-liiga

HPK–Jukurit 1–0 (1–0, 0–0, 0–0)

1. erä: 18.28 Markus Nenonen (Ossi Ikonen, Philippe Cornet) 1–0.

Jäähyt: HPK joukkuerangaistus (Filip Krivosik) 2 min.

2. erä: ei maaleja.

Jäähyt: 24.52 Antti Jaatinen J 2 min

3. erä: ei maaleja.

Jäähyt:43.02 Julius Vähätalo J 2 min, 52.52 Krivosik H 2 min, 58.16 Cornet H 2 min.

Jäähyt yhteensä: HPK 3x2 min=6 min, Jukurit 2x2 min=4 min.

Maalivahtien torjunnat: Rasmus Reijola HPK 8+5+9=22, Sami Rajaniemi Jukurit 4+8+5=17 (pois: 58.23–60.00).

Erotuomarit: Jari Leppäalho, Sakari Suominen (Joni Pekkala, Jussi Välisaari).

Yleisöä: 3652.