Hatsina karkasi toisessa erässä – Löysätempo tippui paikallisvastustajansa vauhdista

Toisessa erässä hallinta siirtyi Hatsinalle.

SC Löysätempo pysyi puoleen väliin ottelua paikallisvastustaja Hatsinan tahdissa salibandyn 2. divisioonan ottelussa Sport Forumilla.

Viime kauden päätteeksi kakkoseen noussut Löysätempo puolusti sitkeästi, mutta ottelun edetessä Hatsinan pallonhallinta täytti tehtävänsä. Loppulukemat kirjattiin Hatsinalle lopulta 3–13 (1–1, 0–3, 2–9).

– Kaksi erää oltiin ihan iskuetäisyydellä ja noudatettiin hyvin pelisuunnitelmaa. Muutaman nopean maalin jälkeen tuli repsahdus, eikä enää pystytty pelaamaan loppuun asti. Siinä näkyy ehkä meidän pelirutiinin puute, mietti Löysätempon pelaajavalmentaja Erkka Karjalainen.

– Ei olla vuoteen pelattu tappioasemassa, ja se näkyi, että yrittäminen loppui kun jouduttiin muutaman maalin takaa-ajoon.

Löysätempo pyrki iskemään nopeilla vastaiskuilla, ja kilauttelikin useasti palloa tolppaan. Hatsina puolestaan pääsi pitkiin hyökkäyksiin, mutta vedot kimpoilivat puolustajiin.

– Avauserä oli meiltä huolimatonta ja hidasta. Taisi taas jännittää, kun oli kavereita vastassa, mietti Hatsinan valmentaja Vesa Valjakka.

– Vastaiskussa ei oltu valmiina puolustamaan, ja vastustaja pääsi maalipaikoille.

Maalinteon ottelussa aloitti Arttu Haapala ylivoimalla. Löysätempo pystyi vielä kuittaamaan maalin heti seuraavassa vaihdossa, kun Simo Vironen löysi aukon Juho Peuran vartioiman maalin etukulmasta. Toisesta erässä pallonhallinta siirtyi lähes täysin Hatsinalle ja onnistumisen myötä peli vapautui. Löysätempo oli ottelussa kahdella pakkiparilla, joka joutui isolle kuormalle.

–  Maltti oli tänään valttia. Tiedettiin, että pallonhallinta tuottaa kyllä maaleja, kun vaan tasapaino säilyy ja ei ylihyökätä, totesi Valjakka.

Hatsinan pirtein viisikko oli Haapala, Nestori Kuusisto, Väinö Pulkkinen, Miika Pylkkänen sekä puolustajan paikalla kotiutunut Mikko Ikonen. Onnistumisia joukkueessa tuli laajalla skaalalla, kun tehotilastoon merkattiin 14 eri pelaajaa. Tehokkaimmat olivat Pulkkinen neljällä syöttöpisteellä sekä hattutemput viimeistelleen Kuusisto ja Haapala.

Löysätempon maalitekijöitä olivat Virosen lisäksi Kai Kellman ja Eetu Lahtinen.

– Hyvää oppia tästä saatiin. Uskon että vastassa oli kuitenkin sarjan ennakkosuosikki, totesi Karjalainen.