Ida Hulkko jälleen huimassa vauhdissa – Uusi SE nosti mikkeliläislähtöisen uimarin maailmanlistan kahdeksanneksi

Hulkko ui uransa ensimmäiseen voittoon uudessa uinnin ammattilaisliigassa.

AOP / Tamas Kovacs

Mikkelin Uimaseuran kasvatilla Ida Hulkolla on ollut tänä vuonna aihetta hymyyn.
Mikkelin Uimaseuran kasvatilla Ida Hulkolla on ollut tänä vuonna aihetta hymyyn.

Ville Niskanen

Mikkelistä kotoisin oleva ja nykuisin tamperelaista TaTU:a edustava uimari Ida Hulkko on huippuvauhdissa. Hulkko ui Budapestissa uransa ensimmäisen voiton International Swimming League -ammattilaisliigassa.

Hulkko paransi samalla 50 metrin rintauinnin lyhyen radan Suomen ennätystä aikaan 29.33. Tulos on maailman kaikkien aikojen kahdeksanneksi kovin aika.

– SE:n parantaminen uudestaan ja maailmanlistan sija kahdeksan tuntuu huikealta. Onhan tämä ollut hieno vuosi, Hulkko kertoi Suomen Uimaliiton tiedotteessa.

Hulkko paransi aiemmin Suomen ennätystä pari viikkoa sitten, jolloin aika oli 29.45.

Hulkko on tänä vuonna tehnyt Suomen ennätykset myös pitkän radan 50 ja 100 metrin rintauinnissa. Samalla on rikkoutunut sadalla metrillä Tokion olympialaisten A-raja.

– Ida onnistui hyvin nollaamaan tilanteen vaikean 200 metrin matkan jälkeen. Uinnin lähtö toimi tänään paljon aiempaa paremmin ja käännökset osuivat myös kohtuullisen hyvin. Käännöksen jälkeinen liuku on selvä kehittämisen kohde, kommentoi tiedotteessa Hulkon valmentaja Jere Jännes.

Kolmen kisan päivä

International Swimming League on viime vuonna perustettu uinnin ammattilaissarja. Hulkko edustaa sarjassa Team Ironia, jonka riveissä kilpailee myös toinen suomalainen Jenna Laukkanen.

Hulkolle torstai oli kiireinen, sillä hän kilpaili myös 200 metrin rintauinnissa (2:26,43) ja ui Team Ironin rintauinnin osuuden 4x100 metrin sekauintiviestissä.

– 200 metriä oli todella raskas ja vaikea, joten oli tärkeää saada se nollattua ja keskittyä hetkeen. Koen, että onnistuin hyvin siinä, ja lähdin 50 metrille puhtaalta pöydältä, Hulkko kertasi tiedotteessa.

Laukkanen oli 200 metrin rintauinnin neljäs ajalla 2:21.87. Laukkanen ui myös Team Ironin toisessa viestijoukkueessa.

Kilpailut jatkuvat Uimaliiton tiedotteen mukaan huomenna perjantaina. Alustavasti Hulkon ja Laukkasen on määrä kisata 100 metrin rintauinnissa ja Laukkasen myös 100 metrin sekauinnissa. Kisat ovat Suomen aikaa kello 11–13 ja niitä voi seurata Eurosport-urheilukanavan ja Eurosport- ja Dplay-suoratoistopalveluiden kautta.