Jessica Kähärä pääsi tavoitteeseensa — Kaksi finaalipaikkaa alle 19-vuotiaiden EM-kisoissa

Kolmiloikan ja korkeushypyn loppukilpailut ovat lauantaina.

EPA / Florian Eisele for OIS/IOC

Jessica Kähärä oli tyytyväinen hyppyihinsä Ruotsin Boråsissa. Kuva viime vuodelta Buenos Airesin nuorten olympiakisoista.
Jessica Kähärä oli tyytyväinen hyppyihinsä Ruotsin Boråsissa. Kuva viime vuodelta Buenos Airesin nuorten olympiakisoista.

Mikkelin Kilpa-Veikkojen Jessica Kähärä onnistui tavoitteessaan alle 19-vuotiaiden EM-kisoissa Ruotsin Boråsissa. Kähärä selviytyi kolmiloikan loppukilpailuun tuloksella 12,88 ja tuntia myöhemmin varmistui korkeushypyn finaalipaikka tuloksella 181.

Kähärä loikki tuloksen ensimmäisellään. Toinen yritys toi tuloksen 12,51 ja kolmas oli yliastuttu. Kähärän sijoitus oli kahdeksas.

— Tuuli aiheutti ongelmia. Vastatuulessa oli hankala saada juoksua osumaan kohdalleen, mutta muuten hyppääminen tuntui hyvältä. Olen todella tyytyväinen tähän päivään, Kähärä kertoi.

Karsintarajan 13,10 ylitti vain kolme urheilijaa. Pisimmälle karsinnassa loikki Bulgarian Aleksandra Natsheva tuloksella 13,76.

Korkeushypyssä peräti yhdeksän urheilijaa sai tuloksen 181, Kähärä siis yhtenä heistä. Kähärä ylitti sen ja 178:n toisella yrityksellään, joten kahden pudotuksen myötä sijoitukseksi karsinnassa tuli jaettu seitsemäs.

Kun 12 finalistia oli tässä vaiheessa selvillä, ei kilpailua jatkettu enempää.

Tiivis päivä

Kähärän torstai oli kiireinen, sillä kisaohjelma on tiivis.

— Välissä oli muutama tunti, joten siinä ehti levätä ja syödä, mutta ei käydä kisahotellilla. Hyppääminen tuntui kesän parhaalta ja joukossa oli todella ilmaviakin suorituksia, pohti Kähärä.

Molempien lajien loppukilpailut ovat ohjelmassa lauantaina. Kisaohjelmassa naisten korkeushypyn on ilmoitettu alkavan kello 17.25 ja kolmiloikan 19.19.

— Kiirehän siinä tulee. Välipäivä menee todennäköisesti kokonaan levätessä, Kähärä sanoi.

Suomalaisista Oskari Lahtinen selviytyi moukarinheiton finaaliin tuloksella 71,30. Muut suomalaiset jäivät karsintoihin.

Lähimpänä finaalipaikka oli Samuel Purola, joka oli välierien yhdeksäs. Finaali jäi vain sadasosasekunnin päähän ajalla 10,53.

Juuso Peltola 110 metrin aidoissa ja Kerttu Latvala 100 metrillä jäivät alkueriin. Silja Ahosen tulos 43,98 ei riittänyt kiekonheiton finaaliin.