Jukureilta hieno nousu pisteille – "Aika lattea suoritus henkisellä tasolla"

Mikkeliläiset nousivat täydellisestä sillasta tasoihin ottelun loppuminuuteilla.

Taru Hokkanen

Tapparan maalivahti Christian Heljanko selvitti Mika Partasen hätyyttelyt. Heikki Huttunen pysyi tiukasti Tuukka Mäntylän vartioinnissa.
Tapparan maalivahti Christian Heljanko selvitti Mika Partasen hätyyttelyt. Heikki Huttunen pysyi tiukasti Tuukka Mäntylän vartioinnissa.

Mikkelin Jukurien ja Tampereen Tapparan välisen ottelun käsikirjoitus muuttui täysin ottelun kolmen ja puolen viimeisen minuutin aikana. Koko ottelun alakynnessä ollut Jukurit otti maalivahdin pois ja sai yhden miehen ylivoiman turvin paineen Tapparan päätyyn.

Täysin Tapparan hallinnassa ollut peli päättyi lopulta tamperelaisille vasta voittolaukauskilpailun jälkeen 2–3 (0–2, 0–0, 2–0,0–0, 0–1). Voittolaukauskilpailun ainoa onnistuja oli Tapparan Jarkko Malinen.

Ottelun viimeisille minuuteille asti näytti siltä, että Jukureilla ei ollut jakoja pisteille Tapparaa vastaan. Vierasjoukkue piti pelin hallinnassaan ensimmäisessä erässä eikä Jukurit päässyt maalipaikoille. Tappara piti paineen Jukurien päädyssä, eikä mikkeliläisille jäänyt paukkuja hyökkäyspelaamiseen.

– Piste lämmittää, mutta tapa millä se niin kyllähän meidän suoritus oli cafe latte tänään. Aika lattea suoritus henkisellä tasolla. Se, että saatiin piste tänään, niin se ei välttämättä ollut ansaittu, mietti Jukurien valmentaja Marko Kauppinen.

Tappara hallitsi

Avausmaalin Tappara haki siniviivan tuntumasta, johon Jukurit jätti tyhjää tilaa. Toinen maali tuli vain minuutti ennen erätaukoa, kun Charles Bertrand sai iski irtokiekon sisään.

Toinen erä pysyi maalittomana käytännössä ihmeen kaupalla. Tapparan ylivoimalla kiekko kirjaimellisesti pyöri maaliviivalla ja Sami Rajaniemen maalin kulmalla, mutta Jukurit välttyi takaiskulta.

– Meillä ei ollut viime pelien nälkä ja himo alusta asti. Alusta asti peli huonoa ja syöteltiin hitaasti ja jätettiin kaveri pulaan. Ei auta, että yksi kaveri tarjoaa syöttöpaikkaa. Tappara tuli kovaa päälle ja käytti ne paikat hyväkseen, mitä me annettiin niille. Onneksi saatiin kolmanteen erään heräteltyä, totesi Jukurihyökkääjä Joonas Kalliola.

Taru Hokkanen

Vadim Pereskokov iski jälleen maalin tärkeässä paikassa.
Vadim Pereskokov iski jälleen maalin tärkeässä paikassa.

Tasoihin reilussa minuutissa

Tappara sai kuitenkin huomata, että ottelut kestävät 60 minuuttia Mikkelinkin kaukalossa. Kalliola jatkoi maalitehtailuaan jo toisessa ottelussa peräkkäin ja teki Jukurien avausmaalin maalin edustalta ajassa 58.24.

–Vielä kun sen saisi tekemällä tehtyä eikä vaan ilmasta huitomalla, mutta kaikki lasketaan, totesi maalintekijä kauden toisesta maalistaan.

– Jätkät pelasivat toisen maalin tosi hienosti.

Jukurit jatkoi kavennusmaalin jälkeen painostustaan, ja Vadim Pereskokov pääsi takatolpille mainioon paikkaan, mutta suti ohi kiekosta. Jukurit sai vielä yhden mahdollisuuden pisteisiin, kun Tuukka Mäntylä passitettiin jäähylle, kun peliaikaa oli 12 sekuntia jäljellä. Jukurit pisti aikalisän aikana kuviot kuntoon. Pereskokovin tyylillä haettu tasoitusmaali syntyi kolme sekuntia ennen päätösvihellystä.

– Mä en ymmärrä venäjää, mä vaan blokkasin pelaajaa, totesi Kalliola ennen tasoitusmaalia tehdyistä juonista.

Jukurien ottelut jatkuvat heti lauantaina HIFK:ta vastaan.

Näin pelattiin

1. erä: 7.40 Adam Polasek (Otto Rauhala) 0–1, 18.58 Charles Bertrand (Jere Karjalainen, Veli-Matti Vittasmäki) 0–2.

Jäähyt: ei jäähyjä.

2. erä: ei maaleja.

Jäähyt: 24.29 Mikko Kuukka J 2 min.

3. erä: 58.24 Joonas Kalliola (Valtteri Hotakainen, Aleksandr Jakovenko) 1–2im, 59.57 Vadim Pereskokov (Jakovenko, Jaakko Haarti) 2–2yv im.

Jäähyt: 59.47 Tuukka Mäntylä T 2 min.

Jatkoaika: ei maaleja.

Jäähyt: 64.18 Charles Sarault J 2 min.

Voittomaalikilpailu 65.00 Jarkko Malinen 2–3vl.

Jäähyt yhteensä: Jukurit 2x2 min=4 min, Tappara 1x2 min=2 min.

Maalivahtien torjunnat: Sami Rajaniemi Jukurit 7+10+2+3=22 (pois 56-35–58.24, 58-40–59.57), Christian Heljanko Tappara 4+2+8+0=14.

Erotuomarit: Aaro Brännare, Jarno Heikkinen (Lauri Nikulainen, Daniel Österholm).

Yleisöä: 2536.