MP ei saanut MuSan pitkiä miehiä aisoihin – Pisteet matkasivat Poriin

John Frederiksen jatkoi maalitehtailuaan Mikkelissä.

Taru Hokkanen

Jiri Haikonen jäi kakkoseksi pääpallossa John Frederiksenin kanssa.
Jiri Haikonen jäi kakkoseksi pääpallossa John Frederiksenin kanssa.

Musan Salama oli ennakoidun vaarallinen erikoistilanteissa Mikkelin Palloilijoita vastaan Urheilupuistossa. Pisteet matkasivat Poriin lopulta 1–2 (0-1) -lukemin.

– Oli vaikea peli, vastustaja pelasi oikeastaan juuri niin kuin tiedettiinkin ja teki vahvuuksillaan kaksi maalia. Ei niille voitu mitään, vahvoja kavereita, totesi MP:n valmentaja Juha Pasoja.

– Eniten harmittaa se, että ei päästy pelaamaan omaa pallollista pelaamista niin kuin piti. Pelaamiseen olisi pitänyt löytää erilaisia ratkaisuja, kun tänään oli. Vastustaja osaa pelata keskitykset hyvin pois.

Maali heti erikoistilanteesta

MuSa avasi ottelussa maalinteon 19. minuutilla, kun toppari Jussi Välilä nikkasi Juuso Aallon kulmapotkun maalinedusruuhkasta maaliin.

Ottelun ratkaisu nähtiin toisella jaksolla, kun MuSan hyökkäyspään pelote John Frederiksen sai korkean pallon rangaistusalueella, ja hän laukoi pelivälineen maaliin MP:n puolustajien jäädessä kakkoseksi. 56. minuutilla tullut maali syntyi MuSan jakson ensimmäisestä hyökkäyksestä.

MP pääsi vielä maalin päähän, kun vaihdosta peliin tullut Firmino onnistui puskussaan 79. minuutilla. MP sai painostusta MuSan päätyyn kavennusmaalin jälkeen, mutta kaivattu tasoitus jäi puuttumaan.

– Ei oltu tänään tarkkoina ja hoidettiin tilanteet, josta maalit tulivat huonosti. Tiedettiin heidän vahvuudet, mutta ei saatu niitä tilkittyä, totesi MP:n laitapuolustaja Jiri Haikonen.

Avausjakso heikkoa peliä MP:ltä

Ei niille voitu mitään, vahvoja kavereita. — Juha Pasoja

Avausjakso oli porilaisten. Vierasjoukkue oli MP:tä terävämpi ja lähti hyökkäyksiin nopeammin. Mikkeliläisten peli oli epävarmaa ja hyökkäyksiin lähdöt menivät ajoittain korkean pallon roiskimiseksi.

– Meidän ensimmäinen puoliaika oli aika luokatonta, totesi Pasoja.

Kotijoukkue sai rivejään kuntoon ensimmäisen jakson edetessä ja loi muutaman hyökkäyksen vasemman laidan kautta.

MuSan avausmaalin jälkeen pelin tempo laski. Pelissä oli pitkiä taukoja, ja MuSan maalivahti Tomi Mikkelsson käytti oman aikansa maalipotkujen suorittamiseen.

Avausjaksoa värittivät myös ajoittain kovat otteet, mutta tuomari Niko Hännisen kortit pysyivät taskussa.

Toisella jaksolla kortit viuhuivat, mutta huomiotta herätti varsinkin MuSa-kärki Frederiksenin kovaääninen ja jatkuva palaute avustavalle tuomarille.

MP:n uusi hyökkääjä Toni Tahvanainen teki ensiesiintymisensä MP:n riveissä ottelun 71. minuutilla.

MP:n ottelut jatkuvat jo torstaina Gnistania vastaan.

– Kiva on pelata, mutta raskaaksihan se tulee, nyt tarvitaan jokaista äijää, mietti Haikonen tulevia viikkoja.

Näin pelattiin

MP–MuSa 1–2

Maalit: 20. Jussi Välilä 0–1, 56. John Frederiksen 0–2, 79. Firmino 1–2.

MP: Jonne Uronen; Yassin Daoussi, Reetu Räsänen, Iiro Äijö (v), Jiri Haikonen; Jonathan Dunyin, Walid Abdelali; Aatu Manninen, Antti-Ville Räisänen (71. Toni Tahvanainen), Joonas Nissinen; Irfan Sadik (77. Firmino).

MuSa: Tomi Mikkelsson; Samuli Virtanen, Jussi Välilä, Joonas Lakkamäki; Rudi Dieter (41. Matias Koskinen (v), Juho Montala (84. Verneri Salminen), Juuso Aalto, Tobias Laaksonen (84. Juuso Rantala), Yutaka Abe; Juho Heikkinen (58. Fareet Sadat), John Frederiksen (v).

Erotuomari: Niko Hänninen.

Yleisöä: 1118.