Mikkelin Ampujien Timo Nyström tähtäsi maailmanmestariksi para-ampumaurheilussa

Timo Nyström on aikaisemmin voittanut Euroopan mestaruuksia.

Vesa Vuorela

Timo Nyström on aikaisemmin voittanut Euroopan mestaruuksia, joiden kunniaksi annettuja pokaaleja hän pitelee kuvassa.
Timo Nyström on aikaisemmin voittanut Euroopan mestaruuksia, joiden kunniaksi annettuja pokaaleja hän pitelee kuvassa.

Mikkelin Ampujien Timo Nyström onnistui täydellisesti Sydneyssa MM-kisoissa ja tähtäsi maailmanmestariksi näkövammaisten ilmakivääriammunnassa.

Nyströmillä oli taskussaan aiemmilta vuosilta Euroopan mestaruuksia, mutta nyt mikkeliläinen on myös näkövammaisten maailmanmestari. Nyström tähtäsi ilmakivääriammunnan MM-kultaa Sydneyssa uudella maailmanennätyksellä 242,3 pistettä.

— Tämä on asia, jota en ole ennen saavuttanut. En ole ollut ennen maailmanmestari, vaan yleensä lucky loserina neljännellä sijalla. Tämä on ensimmäinen kerta ja tuntuu mahtavalta, Nyström kertoi kansainvälisen paralympiakomitean verkkosivuilla.

Voitto oli historiallinen, sillä kilpailut olivat ensimmäistä kertaa kansainvälisen paralympiakomitean alla. Näkövammaisten ammunta liittyi komiteaan täksi vuodeksi.

— Kaikki ampujat olemme hyvin tyytyväisiä. Tämä on suuri hetki, Nyström sanoi verkkosivuilla.

Nyström jätti taakseen Norjan Daniel Waloen ja Yhdysvaltain Jim Sadeckin. Eroa Waloeen tuli lopulta kymmenen pistettä, vaikka Nyström oli kilpailun alussa mitalisijojen ulkopuolella.

— Hermojen hallinta oli avainasia. Olin rauhallinen koko finaalin ajan, vaikka ammuin pari huonoa laukausta. Keskityin paremmin ja sain tilanteen hallintaan, kertasi Nyström.

Karsintakilpailussa 604,1 pistettä kerännyt Nyström oli toinen. Nyströmin mestaruudesta kertoi Suomessa ensimmäisenä Yle.

Luetuimmat