Jukurit odottaa uudelta sopimuspelaajalta viimeistelyjä – Vitali Abramov tulee Ottawan organisaatiosta

Venäläinen laitahyökkääjä on Jukurien käytettävissä kuukauden kuluttua.

AOP

Vitali Abramov on pelannut pitkään Pohjois-Amerikan sarjoissa mutta edustanut myös kotimaansa nuorisomaajoukkueita.
Vitali Abramov on pelannut pitkään Pohjois-Amerikan sarjoissa mutta edustanut myös kotimaansa nuorisomaajoukkueita.

Mikkelin Jukurit tiedottaa solmineensa yksivuotisen sopimuksen venäläisen laitahyökkääjän Vitali Abramovin kanssa.

Abramov, 22, saapuu Jukureihin NHL-joukkue Ottawa Senatorsin organisaatiosta.

Abramov on Jukurien käytettävissä syys-lokakuun vaihteessa maahan saapumisen ja kahden viikon karanteenin jälkeen.

Viime kaudella Abramov pelasi kaksi NHL-ottelua (tehoin 1+0) sekä 51 AHL-ottelua Belleville Senatorsin riveissä (18+23=41).

AHL:ssä Abramov on pelannut kolmella kaudella ja kerännyt Belleville Senatorsissa ja Cleveland Monstersissa yhteensä 74 tehopistettä pelaamissaan 125 ottelussa.

Abramov on 175-senttinen 82-kiloinen vasemmalta laukova pelaaja Jukurien urheilujohtaja Jukka Holtari määrittelee Abramovin rooliksi vauhdin pitämiseen ja maalien tekemisen. Hän uskoo Abramovin pärjäävän hyvin myös yksi vastaan yksi -tilanteissa.

Vaikka Abramov saattaa palata kesken kauden takaisin NHL:ään, Jukurien seurajohto odottaa venäläisestä olevan paljon iloa joukkueelle.

– Kyseessä on erinomainen luistelija, olipa kyse sitten kiihdytyksestä, huippunopeudesta tai ketteryydestä. Lyhyestä varrestaan huolimatta Abramov on vahvasti kiinni kiekossa, ja vahvan alavartalonsa ansiosta hän pysyy hyvin jaloillaan myös ahtaissa laitaväännöissä, arvioi Holtari Jukurien tiedotteessa.

Junioriliigassa ennätysmies ulkomaalaisista

Abramov on Traktor Tšeljabinskin kasvatti. Hän on edustanut Venäjää nuorisomaajoukkueissa eri ikäluokissa ja pelannut 20-vuotiaiden MM-kisoissa vuonna 2018.

Ennen aikuisten sarjoihin siirtymistä Abramov pelasi kolme kautta Quebec Major Junior Hockey Leaguessa, joka on yksi kolmesta Pohjois-Amerikan pääjunioriliigoista. Abramov iski yhteensä 301 tehopistettä pelaamissaan 185 runkosarjaottelussa. Tehoilla Abramov on kaikkien aikojen tehokkain ulkomaalaispelaaja QMHJL-junioriliigassa. Hänet valittiin myös vuoden tulokkaaksi vuonna 2016 ja liigan arvokkaimmaksi pelaajaksi keväällä 2017.

Abramov pelaa Jukureissa numerolla 11. Hän sanoo odottavansa Suomen Liigan ja Jukurien kehittävän häntä eteenpäin pelaajana.