Hatsinan naisille kaivattu voitto — "Pelaajien ja valmennuksen on nyt helppo hymyillä"

Rovaniemeläinen Santa's United kaatui Mikkelissä hallitusti.

Vesa Vuorela

Hatsinan Veera Lokka osui kahdesti punapaitaisen Santa’s unitedin verkkoon.
Hatsinan Veera Lokka osui kahdesti punapaitaisen Santa’s unitedin verkkoon.

Hatsinan naiset pääsivät viimein juhlimaan voittoa 1. divisioonassa, kun Rovaniemen Santa’s United kaatui lukemin 5—2 (1—0, 3—1, 1—1).

— Pelaajien ja valmennuksen on nyt helppo hymyillä. Tätä on haettu monta ottelua, ja kun se nyt tuli, niin se maistuu makealta, iloitsi Hatsinan valmentaja Jouni Huotari.

Hatsina otti pelin haltuunsa heti alussa. Veera Lokka vei kotijoukkueen johtoon avauserässä ylivoimamaalilla. Toisessa erässä kotijoukkue juhli kolmesti, kun Kaisa Marttila, Alma Rikkinen ja illan toisensa tehnyt Lokka osuivat.

— Avausmaali oli tärkeä saada. Se antoi meille uskoa pelaamiseen, ja olimme pelissä parempia. Kaisa sai myös apinan pois selästään avausmaalilla, Huotari kertasi.

Päätöserässä Hatsinalle ei tuottanut vaikeuksia suojella johtoaan, vaikka tuomarivirheen vuoksi joukkue joutuikin alivoimalle väärän vaihdon vuoksi.

— Alivoima pelattiin hyvin pois. Puolustimme aktiivisesti tänään ja pienillä taktisilla muutoksilla saimme myös maalipaikkoja, sanoi Huotari.

Viimeisen Hatsinan maalin iski Veera Pulkkinen ylivoimalla. Pulkkisen, Lokan ja kaksi maalia syöttäneen Sanna Hyvösen muodostama ykkösketju oli vahva.

— Joukkueessa oli paljon onnistujia. Henna Väänänen peitti paljon laukauksia ja O2:sta tullut Marianna Kivinen oli hyvä, kiitteli Huotari.

Hatsina jatkaa pelejään 1. divisioonassa kahden viikon kuluttua. Silloin se matkustaa Uusikaarlepyyhyn Blue Foxin vieraaksi.

— Voiton jälkeen on hyvä jatkaa. Kun uskallamme olla pallossa ja teemme viisaita ratkaisuja, meillä ei ole hätää, Huotari totesi.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.