Jesper Piitulainen ratkaisi kyntämispelin Jukureille: "Tämä tahti kauden loppuun asti riittää jatkopeleihin"

Jatkoaikavoitto sarjajumbo Ässistä piti Jukurien toiveet pudotuspeleistä elossa.

Kari Mankonen

Jesper Piitulaisen laukaus toi Jukureille kaivatun voiton Porista.
Jesper Piitulaisen laukaus toi Jukureille kaivatun voiton Porista.

Mikkelin Jukurien lähtötilanne torstain Ässät-kamppailuun oli yksinkertainen. Mikään muu kuin voitto ei kelpaisi, ja sekin saisi mielellään tulla varsinaisen peliajan puitteissa.

Muuten kymmenen pisteen ero pudotuspeliviivaan osoittautuu liian suureksi.

Tämä tahti kauden loppuun asti riittää jatkopeleihin. — Jesper Piitulainen

Pakkotilanne ei näkynyt ainakaan yliyrittämisenä, sillä avauserä meni kummaltakin joukkueelta ohitse ilman sen suurempaa dramatiikkaa. Ylivoimaakin Jukurit pääsi kokeilemaan, mutta ilman tulosta.

Kun sitä eniten vaadittiin, nelosketjussa ottelun aloittanut Valtteri Hotakainen nousi esiin. Jukurit-hyökkääjän kauden viidettä osumaa tarkistettiin videolta pitkään, mutta lopulta päätös oli Hotakaiselle myönteinen.

Liikaa onnistumisia ei ole kertynyt ottelun ratkaisseelle Jesper Piitulaisellekaan. 27-vuotias hyökkääjä kaipaa ennen kaikkea itseltään parempia otteita.

— Tuollaiset likaiset paluukiekon paluukiekot ovat olleet tällä kaudella liian harvassa. Pienet asiat sytyttävät tässä lajissa, vetojen blokkaamiset ja muut, Piitulainen arvioi.

— Omalla kohdallani tehot jäivät alkukaudella pahasti piippuun, mutta kauttahan on vielä jäljellä. Moni ei enää usko pudotuspelimahdollisuuksiimme, mutta pieni, tiivis pelaajien rinki kiertää maata ja uskoo.

Vieraissa peli kulkee

Jukurien sinnikkyys kuitenkin palkittiin, vaikka Ässät onnistui päätöserässä. Maalivahti Sami Rajaniemi nappasi tärkeitä torjuntoja, ja jatkoajalla ylivoiman jälkeen mikkeliläiset onnistuivat saalistamaan lisäpisteen.

Jukureiden 3—2-voiton ratkaisun iski juuri Piitulainen.

Vaikka mikkeliläisilläkin on ollut hankalat vaiheensa, Piitulainen nostaa viime otteluista esiin yhden positiivisen huomion.

— Vieraspeleissä olemme viime aikoina olleet pisteiden syrjässä kiinni, ja niissä peli on kulkenut. Onneksi seuraava peli on Turussa, Piitulainen virnisti.

— Kolme pistettä oli tavoite tyylillä millä hyvänsä. Tämä peli oli aikamoista kyntämistä, ja kahteen pisteeseen on nyt tyydyttävä. Tämä tahti kauden loppuun asti riittää jatkopeleihin, sanoi Piitulainen.

Kari Mankonen

Jukurien Valtteri Hotakaisen maalinedustalta runnoma 2—2-tasoitus oli todellinen tahtomaali.

Näin pelattiin

1. erä: ei maaleja.
Jäähyt: 12.23 Saku Salmela Ä 2 min.

2. erä: 32.30 Tuomas Huhtanen (Mikko Salmio, Severi Sillanpää) 1—0, 38.05 Vadim Pereskokov (Turo Asplund, Samuli Piipponen) 1—1.
Jäähyt: 26.22 Kristian Tuohilampi Ä 2 min.

3. erä: Jarno Kärki (Aleksi Rekonen, Tommi Taimi) 2—1yv, 52.43 Valtteri Hotakainen (Teemu Suhonen, Mikko Kokkonen) 2—2vt.
Jäähyt: 41.50 Marlo Koponen J 2 min, 44.25 Ville Hyvärinen J 2 min.

Jatkoaika: 63.21 Jesper Piitulainen (Mika Partanen, Miika Roine) 2—3.
Jäähyt: 61.15 Lauri Kulmala Ä 2 min.

Jäähyt yhteensä: Ässät 3x2 min=6 min, Jukurit 2x2 min=4 min.
Maalivahtien torjunnat: Henri Kiviaho Ässät 4+5+5+3=17, Sami Rajaniemi Jukurit 8+1+5+2=16.
Erotuomarit: Aaro Brännare, Jari Leppäalho (Mauri Järvi, Samuli Niskanen).
Yleisöä: 3 542.

Kommentoidut