Bouncers oli täyttä timanttia — Mestaruus tuli Mikkeliin tiukan taiston jälkeen

Kokenut ja tiivis joukkue sai kruunun kaudelleen.

Vesa Vuorela

Bouncers nappasi tiukan ja jännittävän kamppailun jälkeen naisten amerikkalaisen jalkapallon 1. divisioonan mestaruuden kotikentällään Urpolassa.
Bouncers nappasi tiukan ja jännittävän kamppailun jälkeen naisten amerikkalaisen jalkapallon 1. divisioonan mestaruuden kotikentällään Urpolassa.

Mikkeli Bouncers juhli tiukan ja jännittävän kamppailun jälkeen naisten amerikkalaisen jalkapallon 1.divisioonan mestaruutta lauantaina kotikentällään Urpolassa. Mestaruus kirjattiin mikkeliläisille 8–6 (8–0) –lukemin raisiolaista West Coast Phoenixia vastaan.

— Oli todella tiukkaa sekä henkisesti että fyysisesti. Ehdottomasti kauden tiukin peli ja finaalin arvoinen ottelu, totesi mikkeliläisten parhaana pelaajana palkittu Emilia Kemppi.

Ehdottomasti kauden tiukin peli ja finaalin arvoinen ottelu. — Emilia Kemppi

— Olemme pelanneet tiukkoja matseja koko kauden ja osattiin pelata tiukassa paikassa. West Coast on voittanut pelinsä aika suurinumeroisesti koko kauden ja sillä ei ole tullut tiukkoja pelejä, totesi Bouncersin päävalmentaja Miia Liukkonen ottelun ratkaisusta.

Kuisma ja Kemppi tekivät pisteet

Vesa Vuorela

 Hanna Kuisma teki Bouncersin maalin.
Hanna Kuisma teki Bouncersin maalin.

Avausjakso oli kotijoukkueen ja silloin nähtiin myös mikkeliläisten ainoat pisteet. Bouncers pääsi 2. neljänneksen alussa aivan maaliviivoille, mutta raisiolaistenvahva puolustus pysäytti mikkeliläisten maaliyrityksen. WCP joutui kuitenkin aloittamaan oman hyökkäyksensä omalta maaliviivaltaan. Hanna Kuisma katkasi raisiolaisten syötön heti ensimmäisessä yrityksessä ja juoksi pallon kanssa maalin. Kun Emilia Kemppi lisäsi vielä mikkeliläisten maalitiliä lisäpisteyrityksellä, mentiin puoliajalla kotijoukkueen 8–0 -johdossa.

Toisella jaksolla WCP:n hyökkäys eteni avausjaksoa vauhdikkaammin palloa kantaneen Emmi Karrun ansiosta. Raisio sai oman maalinsa 3. neljänneksen lopussa. Bouncers onnistui kuitenkin pysäyttämään WCP:n lisäpisteyrityksen ja tämä ratkaisi lopulta koko ottelun.

Joukkueen henki on ollut huikea

Bouncersilla oli mainiot mahdollisuudet toiseen maaliin vielä ottelun lopussa, mutta hyökkäys hyytyi lopussa. WCP:lle ei jäänyt kuitenkaan enää omaan hyökkäykseen paria sekuntia enemmän aikaa.

Vesa Vuorela

Bouncersin Emilia Kemppi palkittiin loppuottelun arvokkaimpana pelaajana.
Bouncersin Emilia Kemppi palkittiin loppuottelun arvokkaimpana pelaajana.

— Vielä tehtiin ihan lopussa virheitä. Peli oltaisiin voitu ratkaista jo hieman aikaisemmin. Tehtiin ylipäätään aika paljon virheitä ihan täältä sivurajalta lähtien, mutta meillä on ihan huikea joukkue, ikinä ei ole ollut tällaista henkeä joukkueessa, kehui Liukkonen.

— Kaikki tietää vastuunsa, kaikki pelaa tosi kovaa ja joukkueena. Se on se meidän juttu, ollaan joukkue. Meillä on pieni rosteri, mutta täyttä timanttia ihan jokainen.

Pienelläkin rosterilla pärjää

Loppuottelussa Bouncers pelasi huomattavasti raisiolaisia pienemmällä kokoonpanolla. Se ei kuitenkaan mikkeliläisiä pysäyttänyt.

— Tietää, että kaikilla on ihan sama tilanne. Kaikki jaksaa tehdä sitä työtä ja vaatii kaikilta sen, että antaa täydet paukut, totesi Kemppi.

— Ei voi olla muuta kuin ylpeä, monta kokenutta pelaaja mukana. Koko seuralla iso kiitos ja tänään yleisö oli parasta mitä on ikinä ollut, kiitteli Liukkonen pelaajiaan.

EM-kultaa aiemmin voittanut Kemppi pääsee nyt juhlimaan kauden lopuksi seurajoukkueensa kanssa.

— Nyt joukkueen kanssa puretaan hyvässä hengessä onnistumisia, pidetään hetken lomaa ja sitten taas palataan yhdessä tekemään töitä, Kemppi ennakoi lähiajan suunnitelmia.

Luetuimmat