Scott Angevine debytoi nollapelillä, Mikka Oinonen osui kahdesti — MP voitti FC Vaajakosken

MP palasi voittokantaan kuittamalla kevätkauden tappionsa FC Vaajakoskelle.

Vesa Vuorela

Miikka Oinonen ratkaisi kahdella osumallaan MP:lle vierasvoiton.

Kokenut hyökkääjä Miikka Oinonen oli oivassa pelivireessä, kun Mikkelin Palloilijat palasi voittojen tielle Kakkosen A-lohkossa. MP kuittasi kevätkaudella kärsimänsä tappion FC Vaajakoskelle lyömällä keskisuomalaiset maalein 0—2 (0—1).

Oinonen iski pelin avausosuman Jiri Haikosen keskityksestä.

— Ei meillä ollut pelissä missään vaiheessa suurta hätää. Ottelu oli hyvin kontrollissamme. Kun saimme maalin suhteellisen aikaisin, helpotti se peliämme, kertasi MP:n valmentaja Janne Wilkman.

Miikka Oinonen nousi ottelussa myös MP:n parhaaksi maalintekijäksi. Tällä kaudella Oinonen on osunut kahdeksasti pelaamissaan 13 ottelussa.

Kun saimme maalin suhteellisen aikaisin, helpotti se peliämme. — Janne Wilkman

Vaajakoskella pelatussa ottelussa ei maalipaikoilla Wilkmanin mukaan juhlittu. Kotijoukkueen vastahyökkäykset pysyivät hyvin MP:n puolustuksen käsissä.

— Pelimme oli hyvin tasapainossa. Hyökkäsimme fiksusti toisella jaksolla. Kun Oinonen teki toisen maalinsa, pystyimme myös puolustamaan hyvin pallollisena, luonnehti Wilkman.

Oinonen osui oikeaan aikaan oikeaan paikkaan. Janne Kuhmosen laukaus pomppasi maalin takatolpasta Oinoselle, jolla oli helppo työ sinetöidä MP:n voitto.

— En ole ihan varma siitä, oliko Jannen tarkoitus laukaista tai syöttää, mutta Oinolle pallo sopivasti tuli, Wilkman kertasi.

Angevine debytoi vahvasti

MP:n maalissa debytoi Vaajakoskella yhdysvaltalainen Scott Angevine. Angevinen sopimus julkaistiin perjantaiaamuna. MP:n kanssa Angevine on harjoitellut viikon.

Aiemmin 29-vuotias amerikkalainen on pelannut Suomessa Sporting Kristinan, Vaasa IFK:n, KPV:n ja FC YPA:n riveissä. Wilkman oli tyytyväinen Angevinen avausotteluun.

— Vahva esitys. Ei hänen pelistään löydy mitään moittimista. Scott hoiti hyvin muutamat tilanteet varmasti. Hyvä startti, näki Wilkman.

Angevinen sopimus on voimassa kauden lopppuun, mutta MP:ssä katsotaan hankintoja pidemmällä aikavälillä.

— Haluamme tottakai katsoa jo tulevaa kohti. Loppukausi on Scottille hyvä näytön paikka, Wilkman sanoo.

MP:n toisena maalivahtina jatkaa Jonne Uronen. Angevine hankittiin paikkaamaan Etelä-Afrikkaan siirtyneen Sammy Njdockin jättämää aukkoa.

Näin pelattiin

Maalit: 29. Miikka Oinonen 0—1, 70. Oinonen 0—2.

MP:n kokoonpano: Scott Angevine; Tomi Janhunen; Vincent Bikana, Iiro Äijö, Jiri Haikonen; Shane McFaul (46. Onuray Köse), Mikko Hiltunen (61. Elliot Simmons); Lucas dos Santos; Janne Kuhmonen; Michael Nzekwe, Miikka Oinonen (80. Markus Brusila).

Erotuomarit: Jussi Vainikka (Timo Onatsu, Alister Gul).

Yleisöä: 229.