Puolivälierät oli herätys Kamppareille — JPS-välieräsarja käyntiin keskiviikkona

Jyväskyläläiset tulevat hakemaan revanssia Mikkelistä.

Taru Hokkanen

Kampparien Kimmo Huotelin ja Jari Purovirta hioivat Hänskissä kuvioita välieräavausta varten.
Kampparien Kimmo Huotelin ja Jari Purovirta hioivat Hänskissä kuvioita välieräavausta varten.

Jääpallon Bandyliigan pudotuspelit jatkuvat tänään keskiviikkona välierillä. Ottelupareissa Kampparit kohtaa kotikentällään Hänskissä JPS:n ja hallitseva mestari Lappeenrannan Veiterä saa vieraakseen Porvoon Akilleksen.

Ottelusarja pelataan paras viidestä -systeemillä eli finaaliin etenee kolmella voitolla.Toisen kerran joukkueet kohtaavat lauantaina ja kolmannen kerran keskiviikkona. Tarvittaessa pelataan vielä 1.3. perjantaina ja 3.3. lauantaina.

Kampparit ja JPS ovat tuttuja toisilleen aiemmilta vuosilta pudotus- ja mitalipelistä. Kahdesti, kausilla 2015–16 ja 2016–17 joukkueet ovat pelanneet pronssimitaleista voittojen mennessä tasan.

Ikimuistoisin kohtaamisista lienee viime kauden välierä, jonka Kampparit vei nimiinsä otteluvoiton 3–0.

Toisessa pelissä Mikkelissä Kampparit oli vielä kolme minuuttia ennen loppua 5–7 -tappiolla, mutta voitti ottelun jatkoajalla Santeri Laitisen maalilla 8–7.

Kolmannessa pelissä Jyväskylässä JPS oli jo altavastaaja ja Kampparit eteni finaaliin.

Hyviä kokemuksia JPS:stä

Nyt jyväskyläläiset ovat ilmoittaneet lähtevänsä hakemaan revanssia mikkeliläisistä.

— Kokemukset heitä vastaan ovat pääsääntöisesti hyviä, kertoo Kampparien kapteeni Kimmo Huotelin.

Kuluvalla kaudella Kampparit voitti kauden avauspelin kotonaan 6–1. Sen JPS kuittasi vajaata kuukautta myöhemmin kotonaan lukemin 4–2.

JPS selvisi välieriin peittoamalla WP 35:n 8–2 ja 8–4.

Kampparien tie oli tiukka, kun HIFK kaatui 3–2 ja toisella kerralla vasta rangaistuslyöntikilpailun jälkeen 4–3.

— JPS pääsi helpommalla, mutta meillä on kaksi kovaa peliä alla. Ei se kuitenkaan ole meille mikään ongelma. Pidimme vapaan viikonlopun ja olemme palautuneet hyvin, sanoo Huotelin.

— Maanantaina ja tänään tiistaina hiomme vielä kuvioita. On tärkeä luoda oma pelisuunnitelma. Kumpi siinä onnistuu paremmin, on vahvoilla.

Puolivälierien tiukat taistot HIFK:ta voivat olla hyväksikin Kamppareille.

— Ehkä ne herättivät joukkueen. Runkosarjasta jäi sellainen fiilis, että HIFK-pelit voisivat olla helppoja, sanoo Huotelin.

— Pelit HIFK:ta vastaan olisivat voineet kääntyä yhtä hyvin heille.

— Huomattiin, ettei pudotuspeleissä mikään tule ilmaiseksi. Tason nostoa vaaditaan edelleen.

Vauhti kasvaa

HIFK-peleihin verrattuna Huotelin uskoon vauhdin kasvavan välierissä.

— Vastaan tulee nuorien pelaajien luisteleva joukkue. Heidän nuoretkin pelaajat alkavat olla jo varsin kokeneita pelimiehiä, kuvailee Huotelin vastustajaa ja nostaa esiin Saku ja Riku Hämäläisen sekä Tuukka Ässämäen ja Lasse Tammilehdon nimet.

Kokemusta joukkueessa edustavat muun muassa Mikko Rytkönen, Ilari Nikula, Tuomas Rintala ja ex-Kamppari Sampsa Purhonen. Kokemusta olisi edustanut myös toinen entinen Kamppari-pelaaja Nikke Tuhkanen, mutta hän kärsii WP-otteluissa saamaansa pelikieltoa.

— Mutta meidänkin omat nuoret ovat nyt huipputimmissä, huomauttaa Huotelin.

Huotelin on mielissään myös siitä, että joukkueesta on löytynyt uusia ratkaisijoita pudotuspelissä, kun runkosarjan tehotilastoissa mellastaneet Kalle Lempinen, Santeri Laitinen ja Iisakki Kaivola jäivät pisteittä HIFK:ta vastaan.

— Heidän harteilleen ei kannata laittaa lastia. Laajuutta löytyy.

Huotelin itsekin on toipunut suht’ hyvään pelikuntoon kahdeksan viikon sairastelun jälkeen.

— Seitsemään päivään pelasin neljä peliä. Tiukkaahan se oli, mutta olo on hyvä. Ihan täydessä tikissä en ole, sanoo Huotelin.

Illan peliin Kampparit on saamassa täyden rosterinsa. Vain puujalan maanantaina P21-nuorten ottelussa saaneen Ville Särkän pelaaminen oli tiistai-iltapäivä Huotelinille epävarmaa.