Graceful Swamp kiihdytti Eugen Pylvänäisen muistoajon voittoon — "Nämähän ovat maailman parhaat ravit"

Voittokone Graceful Swamp saa lisätä kunniataulukkoonsa myös Eugen Pylvänäisen muistoajon.

Taru Hokkanen

Ari Moilasen ohjastama Graceful Swamp voitti Eugen Pylvänäisen muistoajon.
Ari Moilasen ohjastama Graceful Swamp voitti Eugen Pylvänäisen muistoajon.

Tulin, näin, voitin. Jos Graceful Swamp osaisi puhua, se saattaisi siteerata Julius Caesaria. Niin helposti se hölkkäsi voittoon Eugen Pylvänäisen vuoden 2019 muistoajossa uudella ennätyksellään 11,7aly. Keulaan ja kukat, tuumasi puolestaan ohjastaja Ari Moilanen, joka ei antanut muille osallistujille mahdollisuuksia. 09,5-avauksen jälkeen Moilanen hidasti vauhtia, ja kaasutti jälleen viimeisellä puoliskolla muilta karkuun.

— Ori on ollut hyvässä mallissa koko vuoden ja mennyt eteenpäin kolmevuotiskaudesta. Sillä ei vielä ikinä ole käytetty keinoja vauhdin lisäämiseksi, kuten korvien avaamista tai kenkien riisumista, Moilanen totesi.

Voittajakehässä puheltiin, että toimitusjohtaja Kari Tiainen olisi esittänyt jo kutsun Graceful Swampille ensi vuoden St Michel-ajoon.

— Ilman muuta tullaan jos kutsutaan. Nämähän on maailman parhaat ravit, valmentaja Erkki-Pekka Mäkinen kosiskeli yleisöä.

— Tänä vuonna tavoitteena on kuitenkin Derby. Siellä saavat lewisalet varoa!

Graceful Swamp oli sunnuntain Toto75-kierroksen pelatuin hevonen. Vixelin voiton aloittama 75-rivi oli kovin suosikkipitoinen. Toisen kohteen voitti pohjille pelattu Sultan Journey, ja pitkän matkan stayerlähdön voiton vei niinikään ykkössuosikki Sahara Sandstorm. Juoksussa pidettiin hyvää vauhtia, ja tuloksena olikin pitkän matkan volttilähdön uusi Suomen ennätys 14,6. Tosin toiseksi sijoittuneen North Lexusin aika oli vielä parempi, mutta ennätykseksi hyväksytään vain voittoaika.

T75-rivin arvoa nosti vain Piskon Pouta, sillä päätöslähtökin meni suosikille Valtroksille. Oikea rivi palautti vain 14,23 euroa.

Ennen 75-lähtöjä ajettiin nuorten ohjastajien Salamakypärät-osakilpailu. Voitto meni 22-vuotiaan Niki Finnströmin luotsaamalle Smiley Matchille sen uudella ennätysajalla 14,0. Tammaa valmentaa Finnströmin puoliso Christa Packalen.