MP:n hieno putki poikki viime metreillä — MP:n uudeksi valmentajaksi on tarjokkaita aina Englannista ja Espanjasta asti

Aleksi Nieminen iski voiton Jipolle.

Mikko Rahikainen

Antti Åke ja Henrik Hellsten pitivät Miikka Oinosen poissa maalipaikoilta. Jo Brasiliaan matkustaneen Deniksen korvannut Oinonen pääsi yrittämään maalintekoa vain pari kertaa laihoin tuloksin.
Antti Åke ja Henrik Hellsten pitivät Miikka Oinosen poissa maalipaikoilta. Jo Brasiliaan matkustaneen Deniksen korvannut Oinonen pääsi yrittämään maalintekoa vain pari kertaa laihoin tuloksin.

Mikkelin Palloilijat ei onnistunut pelaamaan koko Kakkosen kauttaan tappioitta. Putki katkesi 24 pelin jälkeen, kun Jippo haki pisteet lauantaina Mikkelistä maalein 2–1 (1–0) nousukarsintasarjan viimeisessä ottelussa. Näin MP ei onnistunut voittamaan yhtään kolmesta ottelustaan nousukarsintasarjassa.

MP:n leirissä tappiottomien pelien katkeaminen otettiin vastaan harmistuksella. MP:n päävalmentajan tehtävät otteluun päättänyt Janne Wilkman myönsi, että joukkueen otteissa oli näkynyt jo kahdessa aiemmassa pelissä se, ettei niillä ollut enää merkitystä nousun suhteen. Häntä häviö ei niin suuresti harmittanut, kun katsoi MP:n koko kauden saldoa.

Kun voitimme runkosarjan 16 pisteellä, kysyi se motivaatiota kolmeen viimeiseen otteluun. — Janne Wilkman

— Kun voitimme runkosarjan 16 pisteellä, kysyi se motivaatiota kolmeen viimeiseen otteluun. Ei löytynyt aivan sellaista puristusta kuin kauden aiemmissa peleissä, sanoi marraskuun alussa uudet työt Englannissa aloittava Wilkman.

— Siihen olen kuitenkin tyytyväinen, että pelaajat jaksoivat painaa kauden loppuun asti.

— Ratkaisu tapahtui kesätauon jälkeen. Pelasimme tosi hyvän syksyn.

— Koko kaudella olisimme voineet pystyä parempaan tulokseen parissa pelissä, summasi Wilkman.

MP ei oikein päässyt maalipaikoille

Päätöspelissä voiton voi sanoa menneen oikeaan osoitteeseen, vaikka joensuulaiset saivat maalinsa mikkeliläisittäin hiukan epätyypilliseen tapaan.

MP:llä itsellään ottelussa ei ollut oikeastaan kuin yksi kunnon tekopaikka Aatu Mannisen maalin lisäksi. Sen tuhri Janne Kuhmonen heti Jipon toisen maalin jälkeen.

Jyväskylästä kesken kauden MP:n riveihin siirtyneen Mannisenkin maali oli onnenkantamoinen. Keskitykseksi tarkoitettu pallo leijaili verkon perukoille Jipon maalivahdin Jirko Sorsan haparoidessa tilanteessa.

Jippo piti MP:n poissa maalipaikoilta karvaamalla jo ylhäältä asti ja puolustamalla sen jälkeen muutoinkin hyvin. Omat hyökkäyksensä Jippo vyörytti usein laitojen kautta. Niistä syntyi myös pelin voittomaali 61. minuutilla, kun täysin vapaaksi jätetty Aleksi Nissinen puski keskityspallon takakulmaan ohi hölmistyneen Sammy Ndjockin.

— Tuollaista maalia meille ei ole tullut. Puolustimme leväperäisesti, myönsi Wilkman.

Jipolla onneakin

Nissinen teki myös Jipon 1–0 -johtomaalin 25. minuutilla. Hänen vapaapotkunsa noin 20 metristä muutti suuntaa MP:n muurista, eikä Ndjockilla ollut mahdollisuuksia torjua laukausta.

— Loppuun asti yritettiin tasoitusta, mutta emme päässeet niin laadukkaille maalipaikoille kuin oli tarkoitus, kertoi Wilkman.

— Ensimmäisellä jaksolla pystimme vielä luomaan hyviä maalipaikkoja.

Valmentajatarjokkaita riittää

Kauden nyt päätyttyä MP.ssä vedetään hiukan henkeä. Uuden päävalmentajan etsintä on kuitenkin jo käynnissä ja seuran puheenjohtaja Olli Heinikainen lupaili uutisia olevan luvassa lähimmän parin viikon aikana.

— Ehdokkaita on paljon. Heitä on Englannista, Espanjasta ja Romaniastakin asti, kertoi Heinikainen.

Sitä, onko valmentaja ulkomaalainen, Heinikainen toppuutteli.

— He voivat olla halvempia kuin suomalaiset, mutta kun katsoo Suomen miesten maajoukkueen pärjäämistä, suomalaistausta voi olla parempi. Suomalainen tuntee suomalaisen, sanoi Heinikainen.

Oli uusi valmentaja kuka hyvänsä, on Heinikainen valmis tarjoamaan jatkosopimuksia nousun varmistaneille pelaajille.

— Teen sopimukset heidän kanssaan. He saavat ”kelvata” uudelle valmentajalle.

— Mutta nyt rauhoitetaan tilanne vähäksi aikaa.

Juttua muokattu 21.38. Jipon molemmat maalit teki Aleksi Nissinen, ei Nieminen.

Näin pelattiin

Maalit: 25. Aleksi Nieminen 0–1, 48. Aatu Manninen 1–1, 61. Nieminen 1–2.

Kokoonpanot, MP: Sammy Ndjock, Jiri Haikonen, Reetu Räsänen, Vincent Bikana, Joona Mäenpää (69. Iiro Äijö), Filipe Mello (v), Juuso Tarvainen (40. Aatu Manninen), Antti-Ville Räisänen, Joonas Nissinen, Janne Kuhmonen (66. Joonas Kimari), Miikka Oinonen (v).

Jippo: Jirko Sorsa, Henrik Hellsten (v), Antti Åke, Tommi Tainio, Nuutti Tykkyläinen, Sauli Kettunen, Miika Vainikainen, Santeri Saarikunnas, Aleksi Nissinen (79. Miro Turunen), Jere Kähkönen (63. Toni Tahvanainen), Risto Kahelin.

Erotuomari: Niko Hänninen.

Yleisöä: 268.