Maajoukkue kutsuu Passarien nuoria — Ella Korhosella, Veikka Lindqvistillä ja Niilo Pöyryllä on selvät suunnitelmat tulevaisuuden varalle

Nuoret haluavat edetä lentopallourallaan niin pitkälle kuin se on mahdollista.

Jukka Laitinen

Ella Korhonen, Niilo Pöyry ja Veikka Lindqvist ovat nousseet nuorten maajoukkueisiin. Mikkeliläispelaajille se ei ole mitenkään jokapäiväistä.
Ella Korhonen, Niilo Pöyry ja Veikka Lindqvist ovat nousseet nuorten maajoukkueisiin. Mikkeliläispelaajille se ei ole mitenkään jokapäiväistä.

Mikkelin Passarien Ella Korhonen, Veikka Lindqvist ja Niilo Pöyry taistelevat pääsystä lentopallon nuorten Euroopan mestaruuskilpailuihin. Korhonen edustaa Suomen tyttöjen U15-joukkuetta heti vuodenvaihteen jälkeen (3.–6.1.) Färsaarilla ja Lindqvist ja Pöyry pelaavat U17:n paidassa viikkoa myöhemmin (11.–13.1) kotiturnauksessa Kuortaneella.

Karsintaturnauksista vain voittaja selviytyy suoraan heinäkuun EM-lopputurnaukseen.

Oli oikea liike lähteä Kuortaneelle. Olemme olleet tyytyväisiä kaikkeen. — Veikka Lindqvist Niilo Pöyry

Kolmikon luotto omaan osaamiseen ja Suomen mahdollisuuksiin edetä lopputurnaukseen on vahva.

— Voitamme, vakuuttaa Lindqvist.

— Vastustajista minulla ei kyllä ole tietoa.

Pojat kohtaavat Ruotsin, Tanskan ja Färsaaret ja tytöt edellisten lisäksi Islannin ja Irlannin.

— Ruotsi on varmaan kovin vastus, arvelee Pöyry.

Tytöistä Ella Korhosen on vaikea löytää pahinta vastusta, mutta Suomen joukkuetta valmentava Mikko Korhonen avittaa tytärtään nostamalla Tanskan kovimmaksi haasteeksi.

Kuortaneelle kannatti lähteä

Kaikki kolme ovat nousseet hyvää vauhtia maajoukkueisiin. Lindqvist ja Pöyry siirtyivät elokuussa opiskelemaan ja pelaamaan lentopalloa valtakunnallisen valmennuskeskuksen Kuortaneen Urheiluopiston suojiin. Samaiseen ahjoon matkaa ensi syksynä myös Korhonen.

Ketä tahansa Kuortaneelle ei oteta. Sinne itse asiassa pelaajia pyydetään. Lindqvist ja Pöyry ovat kaksi yhdeksästä Kuortaneelle valituista pelaajista. Kaikkiaan paikkaa tavoitteli yli sata poikaa. Näytön osaamisestaan kaksikko on todistanut muun muassa alue-

leireillä.

— Oli oikea liike lähteä Kuortaneelle. Olemme olleet tyytyväisiä kaikkeen.

— Harjoituksiin on helppo kulkea ja koulunkäyntikin on helppoa, kertoo Lindqvist.

Koulua 9-luokkalaisilla on 4–5 tuntia päivässä ja lentopallon harjoitellaan 1–2 kertaa päivässä 2–4 tuntia. Leirityksiä on noin kerran kuukaudessa, joista seuraavaa on Tapaninpäivän jälkeen ja heti toinen sen perään ennen EM-karsintapelejä.

Jouluksi kotiin

Pienen tauon rytmiin tuo joulun aika, jota kaksikko tuli viettämään kotikonnuilleen Ristiinaan.

— Varmaan joulu menee syödessä. Ja liikkuessa – ainakin kerran pallon kanssa, kertoo Lindqvist.

Kuluvalla kaudella keskitorjuja Pöyry ja hakkuri Lindqvist ovat pelanneet Kuortaneen Urheiluopiston miesten 2-sarjan ja Pielaveden Sammon B-poikien SM-sarjan joukkueissa. Lindqvistillä on takanaan yksi ottelu Kuortaneen ykkösmiehistön 1-sarjan ryhmässäkin.

— Junnuissa ollaan voitettu kaikki pelit. Miesten 2-sarjassa pelit eivät sujuneet niin hyvin, kertoo 15-vuotias kaksikko, joka jo ikänsä puolesta joutuu antamaan tasoitusta miesten otteluissa.

Opettajat ymmärtävät harrastuksen päälle

Myös vasta 14-vuotiaalla yleispelaajalla Korhosella on kokemusta naisten peleistä hänen edustettuaan Passareita 2-sarjassa. Naisten pelien ohella Korhonen on pelannut Passarien B -ja C-nuorissa.

— Ihan mukavasti on mennyt, kun naisten joukkuekin nousi ylempään jatkosarjaan. Naisten pelit opettavat enemmän kuin junnujen pelit, sanoo Urheilupuiston 8:nnella luokalla opiskeleva Korhonen.

Oman seuransa ottelujen lisäksi Korhonen on päässyt hyvin leireilemään. Ensimmäiset maaottelunsa Korhonen pelasi lokakuun lopulla Baltic cupissa Pärnussa. Mukana turnauksessa olivat myös Lindqvist ja Pöyry. Kaikki esiintyivät edukseen.

— Hyvin sujuu koulukin, kertoo Korhonen ja kiittelee opettajien suhtautumista hänen harrastukseensa.

Leireille, viimeksi nyt juuri joulun alla, ja maaotteluihin on aina päässyt lähtemään. Pöyryn ja Lindqvistin tapaan uusi leiritys on jo tiedossa vuodenvaihteessa.

Omasta kehityksestään Korhonen jakaa kiitoksia myös Passarien junioritoimintaa kehittämään tulleelle Kari Raatikaiselle.

— Häneltä on saanut hyviä vinkkejä. Tekniikkani on parantunut.

Tähtäimessä kansainväliset kentät

Monipuolisen urheilutaustan omaavalla kolmikolla on selvät suunnitelmat tulevaisuuden suhteen. Tähtäimessä ovat maajoukkue ja kansainväliset ottelut muutaman vuoden sisällä.

— Treenataan kovaa ja hyvin, toteavat nuoret, jotka kaikki ovat harrastaneet lentopalloa jo kymmenkunta vuotta enemmän tai vähemmän vakavissaan.

Kaikki ovat saaneet kimmokkeen lajin pariin perhepiiristä.

— Pelaaminen on vain niin kivaa, tiivistää Korhonen muidenkin puolesta