2000-luvun MP-ikoni palaa seuraan, ja tällä kertaa toimiston puolelle — Mika Roivas MP:n toiminnanjohtajaksi

Mikkelin Palloilijoissa pitkän uran pelaajana tehnyt Mika Roivas on seuran uusi toiminnanjohtaja.

Mika Korpela

Mika Roivas pelasi MP:ssä kauteen 2014 saakka. Nyt hän palaa seuran riveihin toimistossa.
Mika Roivas pelasi MP:ssä kauteen 2014 saakka. Nyt hän palaa seuran riveihin toimistossa.

Mikkelin Palloilijoiden uutena toiminnanjohtajana aloittaa Mika Roivas, 36. Roivas on tuttuakin tutumpi nimi mikkeliläistä jalkapalloa seuraaville, sillä Roivas on pelannut MP:ssä koko 2000-luvun.

Roivas muutti Mikkeliin Lappeenrannasta vuonna 1995 ja pelasi ensimmäiset pelinsä edustusjoukkueessa kaudella 1999 tuolloisen FC Mikkelin peliasussa. MP:n paitaa Roivas kantoi yhtäjaksoisesti kauteen 2014 saakka ja pelasi vielä tunnin verran kauden 2016 sarja-avauksessa.

— Minusta on hienoa, että tähän haasteelliseen tehtävään löytyi seurassa pelaajana pitkään vaikuttanut henkilö, joka on kuitenkin ehtinyt hankkimaan työelämän oppia ja kokemusta myös jalkapallon ulkopuolelta. Samalla tämä on näyte siitä, että jalkapallo voi tarjota haasteellisen ammatin myös muuten kuin ammattipelaajana, MP:n puheenjohtaja Jarmo Vuorinen kertoo.

Mika Roivas on ollut mukana myös MP:n valmennusryhmässä. Pelaajana Roivas oli peräänantamaton taistelija ja paikoin kovaääninenkin johtaja. Toimiston puolellekin Roivas lupaa intoa ja paloa.

— Haasteita varmasti riittää, mutta meikäläiseltä löytyy kyllä intoa ja paloa tähän hommaan. Tässä on tarkoitus edetä pala kerrallaan ja pitkäjänteisesti, sillä jatkuvuus on tärkeässä roolissa. Seurassa on hyvä pohinä päällä ja tämä positiivisuus pitää saada jatkumaan Hippo-Naperoista edustusjoukkueeseen asti, toteaa Roivas.

— Kova luotto on siihen, että Wilkmanin Janne saa edustusjoukkueeseen kasaan hyvän ryhmän, mutta tarvittaessa meikäläisen Copat on hyvässä rasvassa, Roivas sanoo.