Kampparien voittoputki päättyi Porissa — Iisakki Kaivola: Tämä viikonloppu on meille erittäin tärkeä

Kampparit ja Narukerä iskivät maaleja tasatahtiin, mutta mikkeliläisjoukkue taipui niukasti kolmannen sijan taistelussa.

Hanna Laasanen

Narukerä loi Kampparien maalille useita vaaratilanteita. Tilannetta selvittää Jari Purovirta Aleksei Gorokhovin ahdistellessa.
Narukerä loi Kampparien maalille useita vaaratilanteita. Tilannetta selvittää Jari Purovirta Aleksei Gorokhovin ahdistellessa.

Kärkikamppailu ei ollut väärä sana kuvailemaan perjantaipelin tapahtumia Porissa. Tammikuun alkupuolella Narukerän 3–0-lukemin nollanneen Kamppareiden kolmen ottelun voittoputki tuli päätökseensä pelissä, joka piti otteessaan alkuvihellyksestä saakka.

Perjantain vieraspeli päättyi mikkeliläisten niukkaan 3–4 (2–2)-tappioon, vaikka Kamppareillakin oli omat mahdollisuutensa. Toisen jakson alussa vajaaseen kolmeen minuuttiin tapahtui enemmän kuin joskus yhden jakson aikana.

Jakson alkuminuuteilla Santeri Laitinen pääsi laukomaan rangaistuslaukauksen, joka kuitenkin meni ohitse. Välittömästi jälkitilanteesta Laitinen pääsi kuittaamaan Kampparit johtoon. Narukerän Rinat Shamsutovin jäähy päättyi Laitisen onnistumiseen, ja ennen kolmen minuutin täyttymistä Shamsutov silti kuittasi ottelun tasoihin.

Kaivola oli yksi onnistujista

Yksi mikkeliläisjoukkueen onnistujista oli kauden yhdennentoista maalinsa viimeistellyt Iisakki Kaivola. Bandyliigan maalipörssissä Kaivola lähestyy jo kärkikymmenikköä, vaikka hänen parhaimmat tehohetket osuivat alkukauden otteluihin. Kaivolan ja Laitisen lisäksi maalinteossa onnistui Kamppareiden kapteeni Kimmo Huotelin.

— Olen osunut maaliin suhteellisen hyvin, vaikka ei tässä mikään ilotulitus ole ollut käynnissä. On se kuitenkin riittänyt ottelujen voittamiseen, vaikka nyt tietysti putki katkesi, Kaivola mietti.

Meidän pallollinen pelimme ei toiminut tarpeeksi hyvin, toisaalta puolustamiseen voimme olla tyytyväisiä. — Iisakki Kaivola

— Ottelu oli hyvätasoinen, ja olosuhteetkin kunnossa. Molemmat joukkueet pyrkivät pelaamaan palloa jäätä pitkin. Meidän pallollinen pelimme ei vain toiminut tarpeeksi hyvin, toisaalta puolustamiseen voimme olla tyytyväisiä. Katseet kääntyvät heti sunnuntaiseen peliin.

Kovat panokset sunnuntainakin

Vaikka jokainen peli halutaan ajatella täysin omana kokonaisuuteenaan, runkosarjan kääntyessä kohti loppuaan samoista sijoituksista taistelevien joukkueiden kohtaamisella on merkityksensä.

— Tiesimme Narukerän tappioputken ja heidän halunsa katkaista se. Kopissa ennen peliä puhuimme koko viikonlopun merkityksestä, emme vain tästä pelistä.

— Tällä tuloksella me, Narukerä ja sunnuntainen HIFK olemme kaikki suurin piirtein samassa nipussa sarjataulukossa.

Kampparit voitti viime kauden päätteeksi pronssiottelun, ja mikkeliläisnippu on tällä kaudella pystynyt jatkamaan siitä, mihin se vuosi sitten jäi.

— Hyvä alku tähän kauteen ei ole tullut meille yllätyksenä. Olemme laadukas joukkue, eikä porukka ole paljon muuttunut viime kaudesta, Kaivola kertasi.

Narukerä nousi voitollaan tasapisteisiin Kamppareiden kanssa, ja HIFK on taulukossa kuuden pisteen päässä. Kamppailun palkintona on kaikille tärkeä pudotuspelien kotietu.

Kampparien ja HIFK:n ottelu sunnuntaina alkaa kello 15. Hänskissä.

Näin pelattiin

Maalit: 6 Tomi Mustonen (Rinat Shamsutov) 1–0 kl, 12. Kimmo Huotelin 1–1, 16. Iisakki Kaivola (Ilia Sokolov) 1–2 kl, 23. Jaakko Hyvönen (Shamsutov) 2–2, 47. Santeri Laitinen (Sokolov) 2–3, 48. Shamsutov (Joona Rajala) 3–3, 59. Lauri Sirén Lauri (Niko-Valtteri Koivula) 4–3.

Jäähyt: Narukerä 3x10 minuuttia. Kampparit ei jäähyjä.

Erotuomarit: Antti Malaska (Jarkko Tyni, Aleksi Mäkinen).

Yleisöä: 549.