Aleksandr Jakovenko jatkaa Jukureissa — "Päätös oli hyvin helppo tehdä"

Nuorella puolustajalla oli syyskuun loppuun asti kestävä koeaika. Jukureilla on optio ensi kaudesta.

AOP/Hannu Luostarinen

Jukurien puolustaja Aleksandr Jakovenko avasi maalitilinsä SM-liigassa Kouvolan KooKoota vastaan.
Jukurien puolustaja Aleksandr Jakovenko avasi maalitilinsä SM-liigassa Kouvolan KooKoota vastaan.

Jukurien puolustukseen täksi kaudeksi liittynyt Aleksandr Jakovenko jatkaa joukkueen riveissä loppukauden. Jakovenkon sopimuksessa oli syyskuun loppuun kestävä koeaika, eikä sen puitteissa ilmennyt syitä, miksi puolustaja ei Jukureissa jatkaisi.

— Päätös oli hyvin helppo tehdä ja pelaajalle itselleen asia kerrottiin Vaasan vierasottelun jälkeen. Hän on sopinut hyvin Jukurit-perheeseen ja istuu hyvin nykyiseen jääkiekkoon, toteaa Jukurien urheilujohtaja Jukka Holtari.

— Jakovenko on älykäs ja hyvin kiekkoa liikuttava pelaaja. Kaikki suoritukset eivät ole highlighteja, mutta Aleksandr antaa joka pelissä 10—20 nopeaa peliä edistävää syöttöä, Holtari jatkaa.

Jukureilla on lisäksi optio kaudesta 2020—2021.

— Aleksandrin urakehityksen voi odottaa olevan hyvin nouseva, luonnehtii Holtari.

Jakovenko on pelannut Jukurien kaikki seitsemän ottelua tehopistein 1+2=3 ja on tehotilastossa kaksi maalia plussalla. Peliaikaa 21-vuotiaalle pelaajalle on tullut keskimäärin 19 minuuttia ja 34 sekuntia.

— Jakovenko on fiksu kaveri, joka paikkaa korvien välillä sen, minkä vielä fysiikassa menettää. Hän on vetänyt mallikkaasti ensimmäiset miesten pelinsä, Jukurien päävalmentaja Pekka Kangasalusta sanoo.

Juttua muokattu 1.10.2019 kello 18.49: korjattu ingressissä sopimus optioksi.