Mister Finlandia osallistuu Savoniaan — Lisäksi Mikkelissä hiihtää ensi viikonloppuna 600 muuta

Järjestäjä toivoo rauhaa kisakuntoisille laduille jo lauantaiaamuksi.

Mari Koukkula

Viime vuonna Savonia hiihdettiin aurinkoisella säällä.
Viime vuonna Savonia hiihdettiin aurinkoisella säällä.

Ensi viikonloppuna Mikkelissä hiihdettävän Savonia-hiihdon lähtöviivalle tulee kova nimi. Lauantaiseen perinteisen kisaan on ilmoittautunut joensuulainen Kari Varis.

Hän on viimevuotisen Finlandia-hiihdon voittaja. Varis on voittanut Finlandian 11 kertaa.

Savonian järjestäjät odottavat Kalevankankaalle vähintään 600:ta osallistujaa.

Ennakkoilmoittautuminen on päättynyt, ja ilmoittautuneita lauantain perinteisen osuudelle on 178 hiihtäjää ja sunnuntain vapaan tyylin osuudelle 129 hiihtäjää.
Järjestäjien kokemuksen mukaan perinteisesti jälki-ilmoittautuneita tulee suunnilleen saman verran lisää ennakkoilmoittautuneisiin nähden. Savonia hiihdetään 35. kerran.

Hiihdossa on kilpa- ja retkisarjat, matkoina 35,3 tai 20,3 kilometriä. Retkisarjoissa ei jaeta palkintoja, mutta kaikille kellotetaan aika.

Kalevankankaan ladut ovat Savonian hiihtäjien käytössä lauantaina ja sunnuntaina kello 11–16.
Järjestävä seura Mikkelin Hiihtäjät pyytää muita hiihtäjiä välttämään vapaan tyylin hiihtämistä laduilla lauantaina aamupäivällä, koska silloin perinteisen reitti on jo ajettu kisakuntoon.

Raviradalla hiihdetään sunnuntaina myös lasten hiihtotapahtuma, 100 ja 400 metrin matkoilla sekä 8–10 -vuotiaiden kilpasarjassa 800 metrin matkalla. Ennakkoilmoittautumisia kertyi ennätysmäärä. 162 lasta on ilmoittautunut hiihtoihin.

Uusimmat uutiset