Länsi-Savo tenttaaa ehdokkaita vaalipaneelissa viikon päästä — Mitä haluaisit heiltä kysyä?

Länsi-Savo järjestää kahdeksan puolueen vaalipaneelin kauppakeskus Stellassa torstaina 28.3. Tilaisuus striimataan myös suorana verkkoon. Yleistö voi lähettää kysymysehdotuksia toimitukseen.

Sari Tauru

Eduskuntavaalien varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 14. huhtikuuta.
Eduskuntavaalien varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 14. huhtikuuta.

Länsi-Savo järjestää ensi viikon torstaina 28.3. Mikkelissä vaalipaneelin eduskuntavaaliehdokkaille. Paikkana on kauppakeskus Stellan Tähtitori. Paneeli alkaa kello 16 ja päättyy 18 mennessä.

Mukaan on kutsuttu kahdeksan puolueen ehdokkaat. Paikalla ovat Tanja Hartonen-Pulkka (ps.) ja Antti Häkkänen (kok.) Mäntyharjusta, Laura Hämäläinen (kesk.), Atte Kilpinen (vas.), Veli Liikanen (vihr.) ja Satu Taavitsainen (sd.) Mikkelistä sekä Olavi Kietäväinen (kd.) Puumalasta ja Kari Synberg (sin.) Kangasniemeltä.

Toimituksesta panelisteja tenttaavat päätoimittaja Timo Laitakari ja uutistuottaja Suvi-Tuulia Nykänen.

Vaalipaneelissa ei ole mitään tiettyä teemaa. Laitakarin mukaan aikaa käytetään ainakin alueen elinvoiman ja hyvinvoinnin edellytysten ruotimiseen sekä ympäristö- ja ilmastokysymyksiin.

— Asioita on helppo voivotella yleisellä tasolla. Olisi hyvä kuulla, onko ehdokkailla jotain konkreettisia, toteutettavissa olevia keinoja, joilla Mikkelin seutu ja Itä-Suomi laajemminkin pärjäisivät tulevaisuudessa, Laitakari sanoo.

Mukana on vain kahdeksan puoluetta, miksi näin ja miten ehdokkaat on valittu?

— Vaalipiirissä ehdokkaita asetti 17 ryhmää. Sellaista porukkaa ei saa Stellan lavalle kerralla mahtumaan, eikä keskustelusta ainakaan tulisi mitään. Jotta saisimme tilaisuuden sisällöltään jotenkin järkeväksi, jouduimme rajaamaan osallistujien määrää. Otimme mukaan suurimmat puolueet, joilla on kaikilla vaalipiirissä täydet tai melkein täydet listat, Laitakari kertoo.

— Puolueiden sisältä toimitus on kutsunut ehdokkaat itse kuultuaan ensin puoluepiirejä.

Tapahtumaa voi seurata myös suorana verkkolähetyksenä Länsi-Savon netistä tai Facebook-sivulta. Videotallenne on nähtävissä myöhemminkin.

Uusimmat uutiset