Vihreiden Veli Liikanen jäi varasijalle — harmittelee, että Mikkelistä ei saatu kansanedustajaa

Liikanen jäi varalle, siinä missä puoluetoveri Hanna Holopainen meni läpi.

Vihreiden Veli Liikanen jäi varasijalle — harmittelee, että Mikkelistä ei saatu kansanedustajaa

Vihreiden Veli Liikanen esitti puolueen vaalivalvojaisissa surunsa siitä, että Mikkelistä ei saada yhtään kansanedustajaa.

Mikkelissä ravintola Bubblesissa pitämässään puheessa Liikanen totesi, että vihreät tavoittelivat kaakon vaalipiirissä kahta paikkaa. Hän jäi varalle, siinä missä Hanna Holopainen meni läpi.

Liikanen myös toisti toteamuksensa siitä, että Vihreät teki parhaan tuloksensa koskaan. Hän toivoi sen näkyvän myös Suomen tulevaisuuden politiikassa.

Ennakkoäänet saivat aplodit

Ennakkoäänten tulos sai aikaan spontaanit aplodit Vihreiden vaalivalvojaisissa aiemmin illalla.

Liikanen kommentoi ennakkoäänten tultua, että tulos oli jopa parempi kuin hän oli uskaltanut odottaa.

— Olemme yleensä aina illan aikana parantaneet tulostamme, kun ääniä lasketaan. Otaksun, että lopullinen tuloksemme ylittää viimeisimmätkin gallupit ja tästä tulee Vihreiden historian paras vaalitulos, Liikanen sanoo.

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Iltakymmeneltä Vihreät vaikutti lukeutuvan vaalien voittajiin SDP:n ja Vasemmistoliiton ohessa. Keskusta kuuluu ääntenlaskennan tässä vaiheessa vaalien häviäjiin. Liikanen uskoo tämän juontavan juurensa Juha Sipilän (kesk) johtaman hallituksen politiikkaan.

— Sipilän hallitus oli poikkeuksellisen epäsuosittu ja teki mielestäni kestämätöntä leikkauspolitiikaa ja vahingoitti Suomen tulevaisuutta. Hallitus sai mielestäni sen, mitä ansaitsi, Liikanen sanoo.

Liikasen mielestä ennakkoäänten tulos osoittaa, että ympäristöasioita kannattaa pitää esillä kampanjoinnissa.

— Olemme vuosikymmenet pitäneet ympäristöasioita esillä, ja näissä vaaleissa, kun ilmastosta on puhuttu erityisen paljon, teemme parhaan vaalituloksemme koskaan. En voi tulkita tästä sellaista viestiä, etteikö kannattaisi tehdä töitä ympäristö- ja ilmastoasioiden eteen, Liikanen sanoo.

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Juttua päivitetty kello 22.13 ja kello 22.57.